Urheilu Somero

Voima etenee aikataulussa kohti sarjapaikan uusimista

SoVo kuudentena Länsi-Suomen Kolmosen sarjatauolle.
John Digha (vas.) on paukutellut SoVolle tällä kaudella jo kymmenen maalia. Kuva: Lassi Puhtimäki
John Digha (vas.) on paukutellut SoVolle tällä kaudella jo kymmenen maalia. Kuva: Lassi Puhtimäki

Someron Voima on parhaillaan kolmen viikon mittaisella kesätauolla, kun kevätkierros Länsi-Suomen piirin Kolmosessa on takanapäin. Somerolaismiehistö majailee sarjataulukon keskivaiheilla.

– Tilillä on ehkä muutama piste vähemmän kuin olisimme toivoneet, mutta ei kevätkierrosta silti pettymykseksikään voi sanoa, Voiman manageri Tuomo Lehtinen tiivistää.

Kolmosen sarjapaikan säilyttäminen oli Lehtisen mukaan Voiman lähtökohtainen tavoite tälle kaudelle ja sen osalta joukkue on ihan hyvin aikataulussaan.

– Lohkomme on erittäin tasainen, niin että jokaisessa pelissä pisteistä joutuu taistelemaan tosissaan. Muutaman voiton me vielä tarvitsemme sarjapaikan varmistamiseksi ja jos peli oikein hyvin lähtee kulkemaan, niin eihän tuo lohkokärkikään aivan mahdottoman kaukana ole, Lehtinen jatkaa.

Viiden voiton, kolmen tasapelin ja viiden tappion saldollaan somerolaisjoukkue on neljäntoista joukkueen lohkossa kesätauolla kuudentena. Hienoisena yllättäjänä kärkipaikalla keikkuva sauvolais-paimiolainen Peimari United on kymmenen pistettä Voiman edellä ja putoamisviiva kuusi pistettä alapuolella.

Lohkon kärkipäässä peräti viisi joukkuetta mahtuu neljän pisteen haarukkaan ja putoamisviivan tuntumassa on vielä ruuhkaisempaa: Neljä joukkuetta sijoittuu tällä hetkellä rajaviivan molemmin puolin yhden pinnan sisään.

Alkukaudella Voima kärsi peräkkäistappiot Maskulle ja Peimarille yhteismaalein 0-11. Muuten joukkueen suorittaminen on ollut suhteellisen tasaista.

– Pelissämme on ollut paljon hyviä juttuja ja toisaalta muutamia toistuvia huolenaiheita, kuten oman päädyn erikoistilannepelaaminen. Vastustat ovat tehneet meitä vastaan aivan liikaa maaleja kulma- ja vapaapotkutilanteista, manageri sanoo.

Positiiviseen osastoon kuuluu kolmatta kauttaan Somerolla pelaavan John Dighan kova maalivire. Toissa kaudella nigerialainen johdatti somerolaisjoukkueen sarjanousuun Nelosesta yli kolmellakymmenellä osumallaan. Vähän vaisumman viime kesän jälkeen 25-vuotias hyökkääjä on kuluvan kauden puoliväliin mennessä mättänyt kymmenen maalia.

Vastaavasti Voiman viime kauden paras maalintekijä, Mikko Halonen, on saanut pallon maalipuiden väliin vasta kerran, joten joukkueen pitkäaikaiselta luottomieheltä on lupa odotella selkeää teholisäystä syyskierroksille.

Voiman takalinjoille täksi kaudeksi tulleelta Shutsa ”Nosh” A Lodylta manageri Lehtinen on myös odotellut hieman sähäkämpiä otteita:

– Ei mies huonosti ole pelannut, mutta ei hän myöskään aivan niin vahva puolustuspään hallitsija ole ollut kuin etukäteen uskalsimme odottaa, Lehtinen toteaa viiden eri seuran riveissä yli puolitoistasataa Veikkausliigan ottelua pelanneesta 29-vuotiaasta topparista.

Länsi-Suomen lohkon maalipörssissä jaetulla kärkipaikalla on somerolaisille hyvin tuttu pelaaja: Someron Voima Futsalia talvikausilla edustava Gezim Voca on Paraisten IF:n riveissä viimeistellyt yksitoista osumaa.

Voiman pelaajarinki on Kolmosen tasolle laadukas, mutta ei järin laaja. Niinpä muutamat loukkaantumiset ja samanaikaiset pelikiellot ovat alkukaudella jonkin verran nakertaneet joukkueen iskukykyä.

– Eiköhän me tällä samalla ryhmällä kuitenkin lähdetä syyskierrokselle. Katsotaan, kuinka pelit tauon jälkeen alkavat sujumaan ja jos loukkaantumisia tai pelillisiä ongelmia alkaa tulla, niin meillä on kyllä valmiudet joukkueen täydentämiseen, Lehtinen kertoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.6.2020

Fingerpori

comic