Urheilu Forssa

Yhdessä, mutta erikseen – Kolmoseen valmistautuva FJK joutui miettimään treenit uusiksi

Kun joukkuetreenit ovat tauolla, pelaajat harjoittelevat yksin tai pareittain.
FJK:n Santeri Ketola ja Janne Eerikäinen vetivät kaksin torstai-iltapäivällä lajinomaista treeniä Kuhalan tekonurmella. Kuva: Tapio Tuomela
FJK:n Santeri Ketola ja Janne Eerikäinen vetivät kaksin torstai-iltapäivällä lajinomaista treeniä Kuhalan tekonurmella. Kuva: Tapio Tuomela

Koronavirus pisti jalkapalloilijoidenkin kevätsuunnitelmat uusiksi.

Juuri kun Kolmosessa jatkava Forssan Jalkapalloklubi sai joukkuetreenit kunnolla vauhtiin ja oli päästä pelaamaan kauteen valmistavia otteluja, vihellettiin peli poikki koronakriisin takia. Jalkapallokauden kilpailutoiminnan alkamisen ajankohta on täysin auki ja joukkueiden yhteistreenit jäissä.

Palloliitto noudattaa viranomaisten ohjeita ja suosituksia viruksen taltuttamiseksi. Jalkapallotoiminta on keskeytyksissä ainakin 13. toukokuuta saakka valtioneuvoston linjausten mukaisesti. Liiton arvion mukaan kilpailutoiminta voitaisiin aloittaa parin viikon kuluessa siitä, kun viranomaispäätökset mahdollistavat joukkueiden harjoittelun aloittamisen.

Käytännössä kausi ei ala ennen touko-kesäkuun vaihdetta.

– Todennäköisesti kauden alku venyy vielä pidemmälle. Voi olla, että sarjassa palataan vaikka vain syyskierros, toteaa Forssan Jalkapalloklubin joukkueenjohtaja, pelaamistakin jatkava Janne Eerikäinen.

Henkisestikin rankkaa

FJK on koronasta huolimatta jatkanut valmistautumista sarjaan. Kun yhteisiä joukkuetreenejä ei järjestetä, harjoittelevat pelaajat yksikseen tai pareittain.

– Minä olen harjoitellut aika paljon Jaakkolan Esapekan kanssa. Pyrin saamaan viikkoon ainakin 3–4 treenitapahtumaa. Reissutöiden takia harjoittelu painottuu viikonloppuihin, Eerikäinen sanoo.

FJK:n kapteeni Santeri Ketola on harjoittelut pääosin yksin.

– Yritän treenata sen 5–6 kertaa viikossa. Paljon on tullut lenkkiä ja jonkin verran crossfitiä Lamminrannassa, Ketola sanoo.

Kauteen valmistautuminen on henkisesti raskasta, kun oikeastaan kukaan ei tiedä, koska pelit pääsevät alkamaan.

– Pitäisi pystyä olemaan hyvässä kunnossa, jos tilanne paranee nopeasti ja kausi alkaakin pian. Toisaalta taas voi olla, että menee tosi pitkään ennen kuin päästään peleihin, Ketola sanoo.

Se on varma, että kun sarjat alkavat, joukkueiden peli ei ole valmista. Jos yhteinen harjoitusaika jää pariin viikkoon, yhteispeli ei ole kummoista.

– Kolmosessa nähdään alkukaudesta varmasti aika perusvarmaa ja suoraviivaista pelaamista, Eerikäinen hymähtää.

FJK:lla hyvä joukkue

FJK:ssa toivotaan, että Kolmosen kausi päästäisiin alkamaan mahdollisimman pikaisesti. Eerikäisen mukaan nyt on kasassa joukkue, jolla voidaan tapella sijoituksista kärjen tuntumassa.

Yhteistyösopimus Someron Voiman kanssa tuo rosteriin leveyttä. Puolustukselle tärkeä pelaaja on Ville Oksanen, hyökkäykselle taas maalitykki Jere Rauhansalo, joka saapui Forssaan paljon suunniteltua aiemmin.

– Ei meillä minun aikani ole ollut Kolmosessa näin hyvää porukkaa. Nyt pitäisi kaikille pelipaikoille riittää hyviä pelaajia, Eerikäinen sanoo. FL

Forssalaisjoukkue odottaa Kolmosen alkamista

FJK:n kokoonpano:

Maalivahdit: Niko Rikkilä, Viljami Järvinen, Verneri Salomaa.

Kenttäpelaajat: Manu Kuisma, Janne Eerikäinen, Topi Kuisma, Esapekka Jaakkola, Asadullah Hashim, Ville Oksanen, Miika Murtolahti, Santeri Ketola, Simojussi Suonpää, Matias Mero, Iiro Lintula, Jarno Hankaniemi, Kuisma Ryödi, Konsta Laajalehto, Juuso Jämsä, Vesa-Pekka Valtonen, Atte Henttinen, Kasperi Laine, Eetu Sarvi, Tomi Heinämaa ja Jere Rauhansalo.

Valmentaja: Miika Murtolahti.

Vahvistunut FJK

tavoittelee Kolmosen Länsi-Suomen B-lohkossa sijoitusta ylempään keskikastiin.

Sarjan lyhentyminen syö myös FJK:n tulopohjaa, koska pääsylipputulot ja muut myyntitulot pienenevät. Seuraa voi tukea mm. kympin hintaisella kausikortilla, 100 euron forssalaisen jalkapallon tukikortilla tai 20 euroa maksavalla Support FJK -paidalla.

Uusimmat

Fingerpori

comic