Urheilu Forssa

Yksi jakso liikaa – FoKoPo laiskotteli varman voiton tappioksi

23 pisteen johto suli 2 pisteen tappioksi Pyrintö Akatemialle.
Jarett Croff oli mies paikallaan kolme jaksoa. Viimeisellä neljänneksellä pallo alkoi karata hänenkin näpeistään. Kuva: Lassi Puhtimäki
Jarett Croff oli mies paikallaan kolme jaksoa. Viimeisellä neljänneksellä pallo alkoi karata hänenkin näpeistään. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kolme hyvää jaksoa, ja sitten yksi surkea.

Heppoinen päätösneljännes koitui Forssan Koripoikien kohtaloksi torstai-illan A-divisioonakamppailussa Pyrintö Akatemiaa vastaan. Pyrintö kipusi FoKoPon harhasyöttöjen ja ohiheittojen turvin viimeisellä jaksolla 17 pisteen tappioasemasta kahden pisteen voittoon lukemin 80–82 (44–32).

FoKoPon päävalmentaja Petteri Molenius ei silitellyt avainpelaajiaan ottelun päätyttyä. Hyvin siihen asti pelanneet miehet sulivat lopun tiukassa paikassa.

– Tämä peli oli vähän kuin koko kautemme pienoiskoossa. En mene yksittäisiin pelaajiin, mutta täytyy sanoa, ettei meidän avainmiehillämme tunnu olevan luontoa voittaa näitä otteluja. Olen tyytyväinen nuoriin pelaajiimme kuten Niilo Tammeen, Konsta Mastomäkeen ja Jussi Myllyniemeen, mutta avausviisikko ei pystynyt hoitamaan tätä peliä, harmitteli Molenius.

Laiskaa vauhtia ja kolmosia

Leppoisatempoinen ottelu oli kolme jaksoa kotijoukkueen hallussa. FoKoPo heitti hyvin ja piti vieraat pois oman korin läheltä.

Pelin ensimmäinen puoliaika oli lähes kolmoskisaa. Molemmat joukkueet heittivät ennen taukoa enemmän kolmen pisteen heittoja kuin kahden pisteen heittoja. 

FoKoPo veti alun kaukoheittorallissa pidemmän korren, kun se upotti 22 kolmen pisteen yrityksestä 8 sisään. Pyrintö osui 20 yrityksestä 6 kertaa.

Pelin alku oli muutenkin kotijoukkueen, jonka paikkapuolustus puudutti vieraiden hyökkäyksen. FoKoPon pitkät miehet kahmivat tehokkaasti myös levypalloja, sentteri Jarett Croff otti taukoon mennessä jo 12 levyriä. 

Pyrinnön olisi luullut lisäävän vauhtia kolmannelle jaksolle, mutta ei. Homma pysyi vielä FoKoPon hanskassa, joukkue kävi parhaimmillaan 23 pisteen johdossa j69–46-lukemissa.

Painajaismainen päätösjakso

FoKoPo taisi luulla voiton tulevan kävelemällä, kun joukkue jäädytti entisestään laiskaa tempoa päätösneljänneksellä. Siinä katosi vain oma pelirytmi, ja kun Pyrintö vaihtoi prässiin, alkoivat kotijoukkueen vaikeudet. FoKoPolle oli taukoon mennessä tilastoitu vain yksi menetys, mutta nyt harhasyöttöjä tuli liukuhihnalta.

Pyrintö ei esittänyt ihmeitä, mutta pisti palloa tasaisesti pussiin ja ehti nousta kahdella pisteellä ohi FoKoPosta ennen päätössummeria. Pyrintö teki viimeisen kymmenen minuutin aikana 30 pistettä, hyytynyt FoKoPo 11.

– Tietysti valmennus voi tehdä erilaisia ratkaisuja, mutta kaaduimme siihen, ettei tärkeimmillä pelaajillamme ole luonnetta voittaa näissä tilanteissa. Pelissä ja penkillä kyllä selitetään kaverille, miten tilanne pitäisi hoitaa, mutta itse ei oteta vastuuta eikä tehdä niitä oikeita ratkaisuja.

Lopussa muiden lailla hiipunut Jarett Croff heitti FoKoPolle 17 pistettä ja vei 19 levypalloa. Viiden virheen takia päätösjaksolla sivuun joutunut Isaac Williams pussitti 19 pinnaa.

FoKoPo tiukasti hännillä

Tappio ankkuroi vain kolme voittoa tällä kaudella ottaneen FoKoPon yhä tiukemmin sarjan jumboksi. Eroa putoamisviivaan on neljä pistettä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic