Urheilu Lounais-Häme

Ypäjäläislähtöiselle hiihtosuunnistaja Salla Koskelalle opetusministeriön myöntämä apuraha

Sadalle talvilajien urheilijalle yhteensä 880 000 euroa apurahaa.
Ypäjältä kotoisin oleva hiihtosuunnistuksen maailmanmestari ja moninkertainen arvokisamitalisti Salla Koskela sai ministeriön myöntämää apurahaa 6000 euroa. Kuva: Tapio Tuomela
Ypäjältä kotoisin oleva hiihtosuunnistuksen maailmanmestari ja moninkertainen arvokisamitalisti Salla Koskela sai ministeriön myöntämää apurahaa 6000 euroa. Kuva: Tapio Tuomela

Lounais-Hämeen Rastia hiihtosuunnistuksessa edustava Salla Koskela sai opetusministeriön myöntämän apurahan. Ypäjäläislähtöinen Koskela sai 49 muun urheilijan tavoin apurahaa 6 000 euroa.

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.) on myöntänyt sadalle talvilajien urheilijalle yhteensä 880 000 euroa verottomina urheilija-apurahoina. Suuren urheilija-apurahan, 20 000 euroa, saa 8 urheilijaa, 10 000 euron apurahan saa 42 ja 6 000 euron apurahan 50 urheilijaa.

Suurimman apurahan saavat freestylehiihtäjä Jimi Salonen, lumilautailijat Rene Rinnekangas ja Matti Suur-Hamari, maastohiihtäjät Ristomatti Hakola ja Kerttu Niskanen, taitoluistelija Viveca Lindfors sekä yhdistetyn urheilijat Ilkka Herola ja Eero Hirvonen.

Urheilija-apurahat ovat harkinnanvaraisia. Apurahaa myönnettäessä huomioidaan urheilijan kansainväliset näytöt sekä huomioidaan urheilijan tulos- ja menestyskehitys suhteessa lajin kansainväliseen tasoon ja kehitykseen. Esityksen valmennus- ja harjoitteluapurahan saajista tekee Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö.

Apurahan tavoitteena on taata urheilijalle taloudellinen perusturva ammattimaista harjoittelua ja valmentautumista varten. Verovapaat urheilija-apurahat myönnetään Veikkauksen tuotosta.

Uusimmat

Näkoislehti

14.8.2020

Fingerpori

comic