Urheilu Ypäjä

Ypäjällä huutokaupataan taas ravurivarsoja – 9 000 eurolla kaupattu Mascate Match on ravannut radoilta jo yli 600 000 euroa

Koronan johdosta varsahuutokaupan yleisömäärää on rajoitettu.
Mascate Match myytiin kolme vuotta sitten Ypäjän hevoshuutokaupassa 9000 eurolla. Viime viikonloppuna nelivuotiaiden Derbyn voittanut ori on ravannut omistajalleen Raviliiga-HIFK:lle ja hyväntekeväisyyteen yli 618000 euroa. Kuva: Juho Hämäläinen/Suomen Hippos
Mascate Match myytiin kolme vuotta sitten Ypäjän hevoshuutokaupassa 9000 eurolla. Viime viikonloppuna nelivuotiaiden Derbyn voittanut tamma on ravannut omistajalleen Raviliiga-HIFK:lle ja hyväntekeväisyyteen yli 618000 euroa. Kuva: Juho Hämäläinen/Suomen Hippos

Ypäjän Hevosopiston alueella järjestetään perjantaina perinteinen yksivuotiaiden lämminveri- ja suomenhevosravureiden huutokauppa. Varsoja on myynnissä noin sata.

Huutokaupassa on myyty monia tulevia huippuhevosia. Näistä upeimman uran on tehnyt 9 000 eurolla myyty Mascate Match, joka on juossut rahaa tähän mennessä yli 618 000 euroa.

Tämän vuoden poikkeusjärjestelyt aiheuttavat sen, että varsahuutokaupan yleisömäärää on rajoitettu. Normaalisti paikalla on ollut noin 1200-1500 henkeä. Tänä vuonna yleisöksi pääsee pääsylipun ostamalla noin 300 henkeä. Kaikille alueelle saapuville on varattu hengityssuojain.

”Nykyaikainen tapa tehdä hevoskauppaa”

Tänä vuonna seitsemän ammattivalmentajaa on lupautunut mukaan uusien ravikimppojen rakentajiksi: kukin ostaa ennalta ilmoitetun budjetin mukaan varsan perjantain huutokaupasta. Varsojen ympärille perustetaan 10–20 osuuteen jaettavat kimpat. Mukaan lähtevillä valmentajilla on vahva osaaminen kimppahevosten valmentamisesta ja tukenaan kokeneet kimpanvetäjät. Lisätietoja uusista kimpoista: https://www.raviliiga.fi/uudetravikimpat.

– Saatavuuden lisäksi huutokaupan ehdoton etu on hinnoittelun avoimuus ja reiluus asiakasta kohtaan. Hevoshuutokaupalla on pitkät perinteet, mutta se on samalla myös erittäin nykyaikainen tapa tehdä hevoskauppaa. Yhä useampi kasvattaja panostaa syksyn huutokauppaan ja esittelee siellä koko ikäluokkansa. Myytävät varsat on huolella valmisteltu ja kaikki tarvittava tieto niistä on saatavilla. Hyvän hevosen löytäminen huutokaupasta on tilastojenkin valossa erittäin mahdollista – tässä varmasti on osa huutokaupan viehätyksestä, linjaa hevoshuutokauppayhtiö Starinita oy:n toimitusjohtaja Mitja Nummenmaa.

Huutokauppapäivänä myytävät varsat ovat nähtävissä Ypäjä-hallin tallialueella klo 12 alkaen. Varsinainen kaupankäynti ajoittuu iltaan, jolloin varsat esitellään klo 18 alkaen yksi kerrallaan huutokauppamaneesissa.

Lisätietoa Varsahuutokaupasta: https://www.hevoshuutokaupat.fi/

Varsahuutokaupasta nähdään livestreamaus myös Veikkauksen verkkosivujen Toto-TV:ssä.

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic