Urheilu Ypäjä

Ypäjän kaikki ratsastuskisat peruttu elokuulle asti - "Derby elää yleisöstä"

Finnderbylle ja PM-kisoille vaikea löytää uutta ajankohtaa.
Etualalla kuvassa esiintyvä Hevosopiston valmennuskeskuksen johtaja Pirkko Herd pähkäilee Ypäjän mullistuneen kilpailukalenterin kanssa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Etualalla kuvassa esiintyvä Hevosopiston valmennuskeskuksen johtaja Pirkko Herd pähkäilee Ypäjän mullistuneen kilpailukalenterin kanssa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Ypäjän perinteisesti vilkkaasta ratsastuksen kilpailukalenterista lohkesi torstaina iso osa pois, kun Hevosopisto tiedotti kaikkien kesä-heinäkuun kisojen peruuntumisesta koronaviruksen vuoksi.

Ypäjältä oli jo aiemmin peruttu kesäkuun lopun derbyviikolta esteratsastuksen uuden kotimaisen grand slam -sarjan toinen osakilpailu samalla kertaa koko sarjan kanssa.

Perinteisen Finnderbyn ja tänä vuonna samaan tapahtumaan liitettyjen kolmen lajin pohjoismaisten mestaruuskisojen tilannetta roikotettiin vielä, mutta niiden kohtalon ratkaisi hallituksen keskiviikkoinen ilmoitus kaikkien yli 500 hengen tapahtumien järjestämiskielto ainakin heinäkuun loppuun asti.

Samalla peruuntuivat muun muassa kesäkuun puoliväliin ajoitetut vikellyksen PM-kisat ja esteratsastuksen GP-sarjan osakilpailu sekä heinäkuulta noin 900 ratsastajan ratsastuskouluoppilaiden valtakunnalliset mestaruuskilpailut.

– Kesän yleisötapahtumien peruminen on harmillista paitsi Hevosopiston myös kaikkien muiden alueella toimivien tapahtumanjärjestäjien näkökulmasta. Kannamme kuitenkin vastuumme koronavirustilanteen hallitsemiseksi ja noudatamme kaikessa toiminnassamme tarkoin hallituksen linjauksia ja viranomaisten päätöksiä, valmennuskeskuksen johtaja Pirkko Herd korostaa.

Loppukesä kisoja täynnä

Ypäjällä ja Ratsastajainliitossa pohditaan voisiko Ypäjä vielä selviytyä tälle kesälle saaduista peräti viidestä PM-kisasta.

– Ruotsista ei ole tullut vielä mitään vastausta, Tanskassa saattaa peruuntua koko kesäkausi ja Norjassa kausi alkaa aikaisintaan kesäkuun puolivälissä. Selvitämme pystymmekö järjestämään jotain kisoja elo-syyskuussa vai pistämmekö pillit pussiin, Herd tuumii.

Viime mainittu vaihtoehto tulee mieleen, kun selaa Ypäjän loppukesän tapahtumia: heti elokuun alussa pitäisi ratsastaa nuorten hevosten festivaali, seuraavana viikonloppuna kenttäratsastuksen Pohjoismaiden ja Baltian mestaruudet ja elokuussa myös valjakkoajon SM-kisat. Heti syyskuun alussa on vuorossa suomenratsujen kuninkaalliset.

– Tutkimme voisiko siirtyviä kisoja yhdistää noihin tapahtumiin, mutta vaikealta näyttää.

Finnderby ilman yleisöä?

Ypäjällä harkitaan myös kansallisten kisojen järjestämistä ilman yleisöä, jolloin pysyttäisiin hallituksen linjauksissa. Finnderbykin on kilpailtu viime vuosina kansallisena kisana, mutta Herd ei innostu sen kisaamisesta ilman yleisöä, jota on ollut aina tuhatmäärin.

– Derby elää yleisöstä, joten sen järjestäminen tyhjän katsomon edessä kuulostaa ihmeelliseltä. FL

Ypäjän peruuntuneet kisat kesä-heinäkuussa:

5.-7.6. Islanninhevosten SM-askellajikilpailu

9.6. Kenttäratsastuskilpailu

11-13.6. Vikellyksen PM

12.-14.6. Esteratsastuksen GP-sarjan osakilpailu

24.-28.6. Pohjoismaiden mestaruuskilpailut este-, koulu- ja pararatsastuksessa sekä Finnderby

27.6. Esteratsastuksen Grand Slam osakilpailu

3.–5.7. Ratsastuskouluoppilaiden valtakunnalliset mestaruuskilpailut

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic