Urheilu Ypäjä

Ypäjän varsahuutokaupassa ori Impulson hinnaksi ennätykselliset 41 500 euroa

Kuva: Muu
Kuva: Muu

Ypäjän Hevosopistolla Starinita Oy:n järjestämässä varsahuutokaupassa lähes 80 yksivuotiasta varsaa vaihtoi omistajaa.

Huutokaupassa koettiin kaikkien aikojen suurin tarjous, kun orivarsa Impulson vasarahinta nousi 41 500 euroon.

Viime vuonna varsahuutokaupassa nähty hintaennätys laitettiin tänä vuonna uusiksi, kun orivarsa Impulson (Trixton) vasarahinnaksi lyötiin 41 500 euroa. Huippusukuisen Impulson kokonaishinta nousee yli 52 000 euroon, kun mukaan lasketaan arvonlisävero sekä kulut.

Impulson isä Trixtonin taustalla on suomalaista kasvatustyötä ja ori on voittanut muun muassa vuonna 2014 Yhdysvalloissa suurlähtö Hambletonian. Orivarsan emä Locksweeper on yhdysvaltalainen tamma, joka on 2-vuotiaana juossut maililla maailmanennätyksen. Impulson on kasvattanut Jokikunnan Tila Oy & Mattila Pauli ja sen uusi omistaja on Satakunnan Tehotasaus Oy Porista.

Illan toiseksi suurin kauppahinta nähtiin Magazine Matchin (Maharajah) kohdalla vasaran lyödessä kolmannen kerran 26 000 euron kohdalla.

Tämän vuoden varsahuutokaupassa myytiin yhteensä kymmenen suomenhevosvarsaa. Niistä ruunan Hiliman Muisto (Evartti) vasarahinnaksi nousi 6 500 euroa. Hiliman Muiston kasvattaja on Riikka Takaneva, joka löytyy myös elokuun lopussa Derbyn voittaneen ja aikoinaan myöskin varsahuutokaupassa myydyn Graceful Swampin taustalta. Viiden vuorokauden ikäisenä emänsä menettänyt Hiliman Muisto on ori Evartin ensimmäistä ikäluokkaa. Hiliman Muiston emä Larvan Hilima jätti kahdeksan jälkeläistä, joista tähän mennessä menestynein on Larvan Hurmos (Joihuri).

Illan kalleimman suomenhevosvarsan osti Reima Kuisla Stable. Varsan Tähti Evon (Jokivarren Kunkku) hinta nousi 9 500 euroon, mutta orivarsa sisäänhuudettiin, joten hevosen omistus ei vaihtunut.

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic