Uutiset

11 ehdokasta havittelee maakuntajohtajan paikkaa

Hämeen maakuntajohtajan Timo Reinan seuraajan paikkaa haki 11 hakijaa. Hämeen maakuntavaltuuston puheenjohtajan forssalaisen Marjo Kotioja-Partasen (kok.) mukaan hakijoiden joukossa on ihmisiä hyvin eri aloilta.
– Hakijat ovat laajalta skaalalta. Mukana on hakijoita maakunnan sisältä, mutta ei Forssan seudulta, Kotioja-Partanen kertoo.
Maakuntajohtajan virkaa hakivat arkkitehti Anna-Mari Ahonen Hämeenlinnasta, hallintotieteiden maisteri Karoliina Frank Hämeenlinnasta, sosiaalityöntekijä Timo Helander Helsingistä, filosofian maisteri Petri Kauppinen Sotkamosta, kauppatieteiden maisteri Timo Kiviaho Salosta, diplomi-insinööri Matti Lipsanen Akaasta, psykologian tohtori Päivi Merjonen Hyvinkäältä, diplomi-insinööri Jorma Pietiläinen Joensuusta ja valtiotieteiden maisteri MA Antton Rönnholm Helsingistä.

Kaksi hakijaa ei halunnut nimeään julkisuuteen.
– Todennäköistä on, että maakuntajohtaja löydetään näiden hakijoiden joukosta eikä hakuaikaa tarvitse jatkaa, Kotioja-Partanen sanoo.
Haastatteluun kutsuttavat valitaan elokuun alkupuolella, jolloin myös haastattelut on tarkoitus pitää.
Uuden maakuntajohtajan valitsee Hämeen maakuntavaltuusto syyskuun ensimmäinen päivä. Maakuntajohtajalta odotetaan valmiutta tehdä tinkimätöntä työtä maakunnan, sen asukkaiden ja elinkeinojen puolesta, laajoja verkostoja ja kykyä sekä rohkeutta viedä maakunta ja maakunnan liitto tulevien uudistusten läpi.
Nykyinen maakuntajohtajaa Timo Reina siirtyy elokuussa Suomen Kuntaliiton varatoimitusjohtajaksi. 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic