Uutiset

17 ihmistä kuoli kyynelkaasuun venezuelaisessa yökerhossa

Venezuelalaisen El Nacional -lehden mukaan 17 ihmistä kuoli aamuyöllä Los Cotorros -nimisessä yökerhossa Venezuelan pääkaupungissa Caracasissa. Yksi uhreista oli 46-vuotias, muut pääasiassa 18–19 -vuotiaita.

Uhrien kuolinsyy on El Nacionalin mukaan kyynelkaasuun tukehtuminen. Kansainvälisen media, kuten BBC, kertoo, että uhrit kuolivat, kun paniikissa ulos yökerhosta rynnivät ihmiset talloivat heidät.

Tapahtumat saivat alkunsa kahden henkilön välille syntyneestä riidasta. Yökerhon työntekijä heitti kyynelkaasupommin rauhoittaakseen tappelun.

Välikohtauksessa loukkaantuneet nuoret kuljetettiin paikalliseen sairaalaan hoitoon. Yökerhossa oli tapahtuma-aikaan ainakin 500 juhlijaa.

Juhlintaa kriisistä huolimatta

Talouskriisistä ja ruoka- ja lääkepulasta huolimatta Venezuelassa on edelleen ihmisiä, jotka elävät näennäisesti normaalia elämää.

Minimipalkka maassa on tällä hetkellä noin 2,5 miljoonaa bolivaria eli noin dollarin. Summa ei riitä enää edes 24 kananmunan kennoon.

Pelkillä bolivareilla elävät venezuelalaiset eivät voi edes haaveilla juhlimisesta. Sen sijaan dollareita tienaaville – tai ulkomailla asuvien sukulaisten rahalähetyksistä hyötyville -kansalaisille Venezuela on edullinen maa.

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic