Julkaistu: 20.03.2017 11:40

Vesivuodot korjattu Forssassa

Forssan vesihuoltoliikelaitos on saanut tiedossaan olleet vesivuodot korjattua.
Vuodot olivat irrottaneet saostumia putken seinämistä ja värjänneet näin vettä ruskeaksi. Haitta on vesihuoltoliikelaitokselle tulleiden yhteydenottojen perusteella loppunut. 
Mikäli haittaa vielä esiintyy, vesihuoltoliikelaitos pyytää asiakkaita ottamaan yhteyttä vesihuollon päivystykseen 03-4141 5590. Pulma poistuu juoksuttamalla vettä. Kun vesi on taas kirkasta sekä hajutonta ja mautonta, sitä voi käyttää normaalisti. 
Vesivuodoista merkittäviä oli kaksi ja lisäksi verkoston äärilaidalla pari pienempää, jotka eivät aiheuttaneet virtaussuunnan muutoksia. Ison osan sakkakiusasta aiheutti vuoro verkoston solmukohdassa Asemakadulla.
Forssan vesihuoltoliikelaitoksen alueella oli viime vuonna kymmenkunta vuotoa.
– Tyypillisesti vuotoja tulee keväällä, kun routa sulaa. Routahan liikuttaa sulaessaan maata myös sen alapuolisesta kerroksesta. Roudan ei ole tarvinnut mennä vesijohtoon saakka, toteaa vesihuoltojohtaja Kimmo Paakkonen.
 

Aiheesta aiemmin:

http://www.forssanlehti.fi/uutiset/31291-forssan-vetta-voi-kayttaa-juoksutuksen-jalkeen

Julkaistu: 20.07.2017 18:59

Sinilevähavainnot ovat olleet tänä kesänä yksittäisiä Hämeen ely-keskuksen alueella. Tuulinen, sateinen ja kylmä sää ovat hillinneet sinileväesiintymien muodostumista.

Hämeessä on 13 sinilevien seurantapaikkaa. Yhdessäkään Lounais-Hämeen seurantajärvessä levää ei ole havaittu.