Julkaistu: 13.04.2017 08:45

Erinomaista hoitoa Heikanrinteessä

Äitimme, Irja Mikkola, siirtyi Heikanrinteen palvelukeskukseen vuoden 2015 alusta, kun hän ei pystynyt enää elämään yksin.

Palvelukeskuksen Kielon osastolla hänen kuntonsa kuin ihmeen kaupalla alkoi parantua ja hän piristyi kovasti, tuntui kuin hän olisi nuorentunut useammalla vuodella. Äitimme nautti siitä, että hänellä oli oma huone, omia huonekalujakin ja hoitajat avustivat tarvittaessa 24 x 7. Hoito oli aina ystävällistä ja äitimme oli erittäin tyytyväinen oloonsa ja uusiin ystäviinsä osastolla. Myös meidän lasten kannalta oli suuri helpotus, kun äiti sai palvelukeskuksesta paikan.

Kotona asuessaan hän oli joitain kertoja kaatunut yöllä eikä päässyt itse ylös, vaan joutui odottamaan kunnes joku tuli auttamaan. Viime vuoden lokakuussa äitimme vielä vietti 90-vuotisjuhliaan palvelukeskuksessa, jonne kerääntyi viitisenkymmentä ihmistä, omaisia ja seurakuntalaisia ja muita tuttuja. Niissä juhlissa äiti vielä lauloi dueton tyttärensä kanssa ja oli suhteellisen hyväkuntoinen.

Pari viikkoa ennen joulua hän kuitenkin sairastui flunssaan, joka kääntyi keuhkokuumeeksi. Hänen kuntonsa heikkeni viikko viikolta ja lopulta maaliskuulla hänen kuntonsa oli niin heikko, että kaikki totesimme, että loppu on lähellä. Viime viikkoina tärkeimmäksi hoidoksi tuli kipulääkitys, jonka hoitohenkilökunta hoiti myös kiitettävästi. Viimein 18.3. äitimme aamulla nukkui pois hänen tyttärensä katsellessa vierestä.

Olemme erittäin kiitollisia hoitohenkilökunnalle äitimme erinomaisesta hoidosta koko hänen keskuksessa olonsa aikana.

Emme olisi voineet toivoa parempaa paikkaa äidin viimeiselle kahdelle vuodelle.

Pirkka, Helka ja Matti

Julkaistu: 14.08.2017 05:00

Ihmisen käyttäytymisen geneettinen tutkimus ja väittely on vasta alussa koskien impulsiivisaggressiivista käyttäytymistä, jota tutkitaan niin McDermottin menetelmällä kuin myös verikokein. Se koskee MAOA-geeniä DNA:ssa, jonka lyhyempää versiota kutsutaan "taistelijageeniksi."