Julkaistu: 31.05.2017 05:00

Forssa teki vaikean päätöksen äänestäen

Forssan neljä vuotta toiminut kaupunginvaltuusto teki viimeisen suuren päätöksensä perustaa naapurikuntien kanssa yhteisyritys alueen väestön terveyden ja sairaanhoidon käytännön järjestelyistä. Käytännössä työt tulisi hoitamaan alan suuri liikeyritys Pihlajalinna. Tulos oli 25 puolesta ja 18 vastaan. Vain Vasemmistoliitto oli tehnyt ryhmäpäätöksen, jolla valtuutettujen mielipiteet sidottiin yhteen nippuun. Nyt nähtiin sekin, että kokoomuksen edustaja kannatti Vasemmistoliiton esitystä. Muissa ryhmissä taisi kullakin valtuutetulla olla oikeus ajatella ja päättää äänestyskäyttäytymisestään itsenäisesti.

Yhteisyrityksen toteutumiselle on vielä edessä monta mutkaa, eikä se edes ole mikään yhteisyritys, elleivät mukana ole Forssan lisäksi kaikki naapurikunnat: Humppila, Ypäjä, Jokioinen ja Tammela. Näiden kuntien valtuustoissa puhaltavat ristiriitaiset tuulet, sillä joku kunta on yhteisyrityksen kannalla, ja muutamat haluavat järjestää asiansa jollain muulla tavalla. Jää nähtäväksi mitä mieltä kielteisellä kannalla olleet valtuutetut ovat nyt, kun näkevät ja kuulevat alueen suurimman kaupunkikunnan päätöksestä.

Tästä päätöksestä ollaan monenlaista mieltä, koska päätöstä kaihertaa kysymys, mitä tehdään vaille käyttöä jääville kiinteistöille? Jos tällä päätöksellä sinetöitiin Forssan sairaalan ja naapurikuntien terveyskeskusten työn jatkaminen, niin päätös oli tältä valtuustolta kerrassaan hyvä päätös ja sen päätöksen ansiosta säilyvät myöskin satojen alan ammattilaisten työpaikat. Lisäetuna tulee vielä se, että meidän ei tarvitse mennä sairastuneita omaisiamme tervehtimään kymmenien, jopa satojen kilometrien päässä oleviin suuriin kaupunkeihin.

Erkki Kaakinen

Forssa

Kommentit

Rohkeutta on tehdä ja rohkeutta on jättää tekemättä. Päättämättä jättäminen on pahinta. Hyvä johtaja toimii 3P-periaatteella Päätä, Puutu ja Piittaa! Päättäminen on myös riskinottamista, Puuttuminen on uskallusta ottaa asioihin kantaa ja tarvittaessa tarttua tiukastikin kiinni asioihin, niin tarvittaessa, Piittaaminen on välittämistä ihmisistä.

Huonoa johtamista on epävarmuuden kylväminen, valitusprosessiin kannustaminen ja johhdettavien aliarvioiminen.

Aika näyttää millaisen päätöksen valtuusto teki. Arvostan Erkki Kaakisen kantaa, jossa hän näkee mahdollisuudet. Ne jotka näkevät yhteisyrityspäätöksessä betonoinnin historiaan, eivät halua nähdä mahdollisuuksia.

Forssalaisilla on mahdollisuus uusia edelläkävijyys terveydenhuollon kehittämisessä, se on nyt tekemisestä kiinni.

Antti Niemi

Julkaistu: 14.08.2017 05:00

Ihmisen käyttäytymisen geneettinen tutkimus ja väittely on vasta alussa koskien impulsiivisaggressiivista käyttäytymistä, jota tutkitaan niin McDermottin menetelmällä kuin myös verikokein. Se koskee MAOA-geeniä DNA:ssa, jonka lyhyempää versiota kutsutaan "taistelijageeniksi."