Julkaistu: 17.07.2017 05:00

Totuus vai tehtävä

ZDF eli Saksan yleisradio jäi kiinni manipuloinnista leikattuaan eräästä G20-mellakasta kuvatusta videosta pois juuri sen osan, jossa näkyi, millä raivolla mielenosoittajat kävivät poliisin kimppuun.

Manipuloinnin ansiosta ZDF:n julkaisemasta videosta syntyi mielikuva, että raaka poliisi iski viattomien ihmisten kimppuun pampuillaan.

Totuus kuitenkin paljastui, kun eräs kyseisen kadun asukas julkisti samasta tilanteesta ikkunastaan kuvaamansa videon. ZDF myöntää leikanneensa osan pois ja pyytää nyt katsojiltaan anteeksi.

Yhä useampi valveutunut kansalainen alkaa herätä tähän "valtamedioiden" päivittäiseen valehteluun. Siksi poliitikoilla ja toimittajilla on hätä housuissa kitkeäkseen totuuden puhumisen. Se ei vaan enää nettiaikakaudella tule kauan onnistumaan.

Suomesta voisi ottaa yhden esimerkin Helsingin Sanomista. Taannoin lehti julisti aukeaman kokoisella otsikolla, että maahanmuuton kustannukset laskevat tänä vuonna. Totuus on tietenkin päinvastainen; maahanmuuton kustannukset (joita ei koskaan tulla julkaisemaan veronmaksajille), kasvavat vuosi vuodelta. Kustannus, johon viitattiin, oli turvapaikanhakijoiden kustannukset. Ne tietenkin laskevat edellisvuodesta, kun tänä vuonna tulee vähemmän hakijoita kuin edellisvuonna.

Tällaisella otsikolla saadaan aivan valheellinen mielikuva lukijoille. Avatkaa loputkin suomalaiset silmänne ja etsikää totuutta, vaikkei se aina helppoa olekaan.

Meillä on unelma