Julkaistu: 17.07.2017 05:00

Totuus vai tehtävä

ZDF eli Saksan yleisradio jäi kiinni manipuloinnista leikattuaan eräästä G20-mellakasta kuvatusta videosta pois juuri sen osan, jossa näkyi, millä raivolla mielenosoittajat kävivät poliisin kimppuun.

Manipuloinnin ansiosta ZDF:n julkaisemasta videosta syntyi mielikuva, että raaka poliisi iski viattomien ihmisten kimppuun pampuillaan.

Totuus kuitenkin paljastui, kun eräs kyseisen kadun asukas julkisti samasta tilanteesta ikkunastaan kuvaamansa videon. ZDF myöntää leikanneensa osan pois ja pyytää nyt katsojiltaan anteeksi.

Yhä useampi valveutunut kansalainen alkaa herätä tähän "valtamedioiden" päivittäiseen valehteluun. Siksi poliitikoilla ja toimittajilla on hätä housuissa kitkeäkseen totuuden puhumisen. Se ei vaan enää nettiaikakaudella tule kauan onnistumaan.

Suomesta voisi ottaa yhden esimerkin Helsingin Sanomista. Taannoin lehti julisti aukeaman kokoisella otsikolla, että maahanmuuton kustannukset laskevat tänä vuonna. Totuus on tietenkin päinvastainen; maahanmuuton kustannukset (joita ei koskaan tulla julkaisemaan veronmaksajille), kasvavat vuosi vuodelta. Kustannus, johon viitattiin, oli turvapaikanhakijoiden kustannukset. Ne tietenkin laskevat edellisvuodesta, kun tänä vuonna tulee vähemmän hakijoita kuin edellisvuonna.

Tällaisella otsikolla saadaan aivan valheellinen mielikuva lukijoille. Avatkaa loputkin suomalaiset silmänne ja etsikää totuutta, vaikkei se aina helppoa olekaan.

Meillä on unelma

Julkaistu: 25.09.2017 05:30

Kirjoituksessasi (FL 22.9.) arvostelet Meidän Tammelan laskelmia kouluverkon kustannuksista. Ilmeisesti väärinkäsityksen vuoksi viittaamasi uutinen (FL 8.9.) antaa laskelmista kunnian Ilkka Tuoviselle, mutta ilmoitan täten, että laskelmat ovat allekirjoittaneen. Sori vaan, Ilkka.

Julkaistu: 25.09.2017 05:15

Mielestäni tämä tehtävä, minkä kansa on henkilölle suonut, pitäisi edellyttää, että mennään kansamme etu edellä, eikä niin kuin nykyisin toimitaan. Valtaan päässeet ovat ottaneet työkseen kansamme omaisuuden yksityistämisen. Eikä se todellakaan ole kansan edun mukaista toimintaa.

Julkaistu: 24.09.2017 05:15

Kansanedustajia pyritään tapaamaan tarkoituksella ja vaikuttamaan heidän kannanottoihinsa ja viime kädessä eduskunnan päätöksiin. Tätä ulkopuolelta tapahtuvaa kuiskuttelua harrastavat erityisesti taloudellisen eliitin edustajat ja elinkeinoelämän järjestöt.

Julkaistu: 23.09.2017 13:24

Tiedätte varmaan tunteen, kun odottaa kesälomaa pitkän talven jälkeen.

Juuri sellainen innostunut odotus on täyttänyt mieleni viime kuukausien ajan.

Kesä, joka ei monien mielestä oikein koskaan alkanutkaan, oli minulle pisin koskaan. Laskin viikkoja ja päiviä.