Julkaistu: 17.07.2017 05:00

Itämeri käy ahtaaksi

  • Yhdysvallat mestaroi kirjoittajan mukaan joka merellä.

Viime aikoina on esitetty, että Yhdysvallat on tällä hetkellä Ruotsin ohella Suomelle tärkein puolustuspoliittinen kumppani. Lisäksi nyt ihastellaan Britannian kumppanuutta. Valitettavasti pidän näitä ”kumppaneita” itsekkäinä.

Talvisodassa odottelimme turhaan apua yli 100 päivää. Toisessa maailmansodassa kesti pitkään, ennen kuin USA tuli Euroopan avuksi.

Britannian Winston Churchill uhosi, että tarvittaessa tehdään yhteistyötä perkeleen kanssa. Silloiselle aseveljelle jätettiin tukikohta (Kalingrad) keskelle Eurooppaa. Ruotsi kävi kauppaa molempien osapuolten kanssa ja vaurastui.

Toisen maailmansodan jälkeen on totuttu siihen, että missä USA, siellä sota. Se pitää Itämerta sisämerenään, kolhii kauppalaivoja Japaninmerellä ja härnää Kiinaa Kiinanmerellä.

Suomessa on esitetty, että USA:n rooli Itämeren tilanteen vakauttajana on meille elintärkeä.

Mielestäni Itämeri olisi rauhallisempi, mikäli USA pysyttelisi poissa. Kyllä EU ja Suomi pystyisivät tulemaan jotenkin toimeen Venäjän kanssa.

On pelättävää, että pääsemme(!) uuden USA:n kanssa tehdyn sopimuksen avulla mukaan seuraavaan sotaan.

Yrjö Saraste

Julkaistu: 25.09.2017 05:30

Kirjoituksessasi (FL 22.9.) arvostelet Meidän Tammelan laskelmia kouluverkon kustannuksista. Ilmeisesti väärinkäsityksen vuoksi viittaamasi uutinen (FL 8.9.) antaa laskelmista kunnian Ilkka Tuoviselle, mutta ilmoitan täten, että laskelmat ovat allekirjoittaneen. Sori vaan, Ilkka.

Julkaistu: 25.09.2017 05:15

Mielestäni tämä tehtävä, minkä kansa on henkilölle suonut, pitäisi edellyttää, että mennään kansamme etu edellä, eikä niin kuin nykyisin toimitaan. Valtaan päässeet ovat ottaneet työkseen kansamme omaisuuden yksityistämisen. Eikä se todellakaan ole kansan edun mukaista toimintaa.

Julkaistu: 24.09.2017 05:15

Kansanedustajia pyritään tapaamaan tarkoituksella ja vaikuttamaan heidän kannanottoihinsa ja viime kädessä eduskunnan päätöksiin. Tätä ulkopuolelta tapahtuvaa kuiskuttelua harrastavat erityisesti taloudellisen eliitin edustajat ja elinkeinoelämän järjestöt.

Julkaistu: 23.09.2017 13:24

Tiedätte varmaan tunteen, kun odottaa kesälomaa pitkän talven jälkeen.

Juuri sellainen innostunut odotus on täyttänyt mieleni viime kuukausien ajan.

Kesä, joka ei monien mielestä oikein koskaan alkanutkaan, oli minulle pisin koskaan. Laskin viikkoja ja päiviä.