Julkaistu: 17.07.2017 14:49

Forssaan Bluesviikko elo-syyskuun vaihteessa

  • Yhteistyöllä eteenpäin. Forssa Eläväksi ja kauniiksi -yhdistyksen sihteeri Tuuli Ravantti ja Kulttuuri-Axelin Sami Mattila sekä Timo Tuomi toivovat Forssan seudun vetovoiman kasvavan Forssan Bluesviikon myötä. KUVA: Lotta Saarenmaa

Forssalaiset kulttuuriyhdistykset Forssa Eläväksi ja kauniiksi ja Kulttuuri-Axel yhdistävät voimansa elo-syyskuun vaihteessa järjestettävällä Forssan Bluesviikolla.

Teemaviikon avaa perinteikäs Tyykiblues 26.8. ja päättää Deep Blue Cotton City Blues 2.9.

 

Ajatus teemaviikon toteuttamisesta syntyi aikatauluihin liittyvästä yhteensattumasta. Yksittäisten tapahtumien valmistelujen ollessa jo käynnissä, yhdistykset huomasivat tapahtumiensa ajankohtien osuvan viikon päähän toisistaan.

-Päätimme kääntää yhteensattuman eduksemme. Forssan kokoisella paikkakunnalla yhteistyö on kaikkien etu. Eri toimijoiden välistä kommunikointia parantamalla ja yhteistyötä lisäämällä seudun tapahtumille saataisiin paremmin volyymia. Bluesviikko on hyvä osoitus tästä, Eläväksi ja kauniiksi -yhdistyksen sihteeri Tuuli Ravantti toteaa.

 

Teemaviikon avaava Tyykiblues soi tänä vuonna 23. kerran. Forssa Eläväksi ja kauniiksi -yhdistyksen järjestämän tapahtuman esiintyjäkaartiin kuuluvat muun muassa Pepe Ahlqvist, Tina Bednoff & The Coctailers ja SaraLee.

-Olemme pyrkineet luomaan laadukkaan musiikkikattauksen, jossa bluesin eri tyylit ovat edustettuina. Esimerkiksi Tina Bednoffin levy valittiin kriitikoiden mielestä vuoden parhaaksi blueslevyksi, yhdistyksen puheenjohtaja Ilppo Aaltonen kertoo.

Viime vuonna välivuotta viettäneen tapahtuman suurimpana uudistuksena on yhteistyö Mustialassa sijaitsevan Kuninkaan Kartanon panimon kanssa.

-Pyrimme jatkuvasti kehittämään tapahtumiamme. Tulevaisuudessa olisi hienoa, jos pystyisimme laajentamaan Tyykibluesin jälleen yhtä suureksi kuin se oli 2000-luvun alussa, jolloin se oli yksi Suomen suurimmista bluestapahtumista, Aaltonen visioi.

 

Monipuolisesta konserttitarjonnastaan tunnettu Kulttuuri-Axel puolestaan järjestää blues-tapahtumaa toista kertaa. Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Cotton City Blues sai yleisöltä hyvän vastaanoton ja keräsi jopa 600 hengen yleisön. Tänä vuonna estradille nousee kolme kokoonpanoa, Southern Groove Telakka, Ben Granfelt Band ja Hoedown.

-Pyrimme järjestämään kaikille ikäluokille sopivia tapahtumia. Uskomme kuitenkin, että jokaisessa forssalaisessa sykkii blues-sydän, Kulttuuri-Axelin puheenjohtaja Sami Mattila sanoo.

Toinen Cotton City Blues järjestetään edellisvuodesta poiketen salibandyhallissa Turuntien varrella.

 

Kahden suuren tapahtuman lisäksi yhdistysten tavoitteena on järjestää teemaviikon aikana myös pienempiä blueshenkisiä musiikki-iltamia.

-Teemaviikon keskiviikkona ravintola Vispilän tiloissa kuullaan Gov`t Mule -tribuutti, jossa muun muassa pitkän linjan muusikko Hans Julla esiintyy. Luvassa on helposti lähestyttävää blueshenkistä fiilistelymusiikkia, joka sopii sellaisellekin musiikin ystävälle, jolle bluesin salat eivät ole vielä täysin auenneet, tribuutin toinen keulahahmo Timo Tuomi tiivistää. FL

Tyykiblues la 26.8. klo 20 Forssan työväentalossaDeep Blue Cotton City Blues 2.9. klo 20 Turuntien salibandyhallissa

 

Julkaistu: 23.01.2018 20:30

Presidentinvaalien ennakkoäänestyksessä rikkoutui kuuden vuoden takainen ennätys. Laskettuja ääniä on tähän mennessä kertynyt 1  532  640. Äänestysprosentti on 36,1. Edellinen ennätys oli presidentinvaalien toisella kierroksella vuonna 2012, jolloin ennakkoääniä annettiin 1  527  737.

Julkaistu: 23.01.2018 13:00
Multiple images

Maalaiskomedioissa tutuksi tulleessa Kuusniemen kunnassa kuhisee jälleen.

-Director cantus, kanttoriurkuri Ilmari Piiparisen atmosfäärit menevät sekaisin, kun Kuusniemelle puuhataan lentokenttää, paljastaa kirjailija ja maalaiskomedioiden isä Heikki Luoma.

Julkaistu: 23.01.2018 09:16

Vuoden museo 2018 -kilpailun finaaliin on valittu Aineen taidemuseo Torniosta, Muumimuseo ja Pelimuseo Tampereelta, Suomen Ilmailumuseo Vantaalta, EMMA – Espoon modernin taiteen museo sekä Suomen kansallismuseo Helsingistä.