Julkaistu: 03.08.2017 13:24

Kiero kikka: Mustikat omaan käyttöön vesakontorjuntakylteillä

  • Kyltti varoittaa vesakkomyrkytyksestä, mutta metsät omistavalla HAMKilla ei ole mitään tietoa, että alueella olisi suoritettu vesakontorjuntaa.

Tammelaan Haarankorventien varteen on ilmestynyt kylttejä, joissa varoitetaan alueella suoritetusta koeluontoisesta vesakontorjunnasta. Seuraavassa lauseessa suositellaan, ettei alueelta poimittaisi tänä vuonna marjoja.

Kyseinen metsäalue on HAMKin omistuksessa.

-HAMKin mailla ei ole suoritettu minkäänlaista vesakontorjuntaa. Metsähallituksen mailla vesakontorjunta ei ole edes luvallista, HAMKin metsätyönjohtaja Juha Kaskinen kertoo ja jatkaa.

-Kyltin läheisyydessä on hyvä mustikkapaikka, joten luultavasti joku yrittää jemmata mustikat itselleen tai yritykselleen, Kaskinen arvioi.

Vesakontorjunnasta ei olisi alueella edes hyötyä, sillä kyseessä on varttunut metsä.

Kaskisen tiedossa ei ole muita vastaavia tapauksia. Jos vesakontorjunnasta kertovia ylimalkaisia kylttejä löytyy maastosta, hälytyskellot saavat soida.

-Vesakontorjunta on nykyään hyvin harvinaista. Lähinnä voidaan suorittaa heinäntorjuntaa ennen metsänistutusta. Vesakontorjunnan yhteydessä torjunta-alue pitäisi myös rajata. Ei riitä, että lapussa lukee alueen laajuus.

Kaskinen on harmissaan tapauksesta.

-Kyseessä on pienimuotoinen loukkaus jokamiehenoikeuksia vastaan. FL

 

Julkaistu: 19.03.2018 20:22

Someron kaupunki päättää osaltaan hyväksyä UPM-Kymmenen vastauksen kuntien tekemään sovintoesitykseen. Sovun löytyminen edellyttää, että myös 31 muuta kuntaa hyväksyy sovintoesityksen.

Julkaistu: 19.03.2018 15:05

Romanit eivät halua tehdä töitä, romanit varastavat, romanit ovat vaarallisia...

Siinä jotakin niistä ennakkoluuloista, jotka ovat tuttuja forssalaisille Kim ja Tenise Frimanille sekä Tino ja Tenho Långströmille.

Julkaistu: 19.03.2018 05:00
Multiple images

Juuri nyt eletään maatalouden kriisiaikaa.

Idänkaupan tyrehtyminen ja halpuuttamis-kampanjat ovat kaventaneet maatalousyrittäjän leipää.

-Jos ennen piti olla tarkka ostoksissaan, niin nyt täytyy karsia kaikki löysät pois, sanoo somerolainen lypsykarjatilallinen Hannele Nikkanen.

Julkaistu: 18.03.2018 19:14
Multiple images

Forssalainen Emmi Väänänen, urjalalainen Kaarlo Tiili ja tammelalainen Veeti Yrjölä ja muut Kitarakoplan nuoret kitaristit keskittyivät Urjalan yhtenäiskoulun luokassa ankarasti sekä Vivaldiin että Metallicaan.

Julkaistu: 18.03.2018 16:02
Multiple images

Neljännesvuosisadan Somerolla toiminut Leather Heaven muutti lokakuussa Forssaan Faktian vanhoihin halli- ja opetustiloihin.

Uusissa tiloissa on myymälän puolella noin 1 500 neliötä ja varastopuolella toinen mokoma.