Julkaistu: 03.08.2017 13:24

Kiero kikka: Mustikat omaan käyttöön vesakontorjuntakylteillä

  • Kyltti varoittaa vesakkomyrkytyksestä, mutta metsät omistavalla HAMKilla ei ole mitään tietoa, että alueella olisi suoritettu vesakontorjuntaa.

Tammelaan Haarankorventien varteen on ilmestynyt kylttejä, joissa varoitetaan alueella suoritetusta koeluontoisesta vesakontorjunnasta. Seuraavassa lauseessa suositellaan, ettei alueelta poimittaisi tänä vuonna marjoja.

Kyseinen metsäalue on HAMKin omistuksessa.

-HAMKin mailla ei ole suoritettu minkäänlaista vesakontorjuntaa. Metsähallituksen mailla vesakontorjunta ei ole edes luvallista, HAMKin metsätyönjohtaja Juha Kaskinen kertoo ja jatkaa.

-Kyltin läheisyydessä on hyvä mustikkapaikka, joten luultavasti joku yrittää jemmata mustikat itselleen tai yritykselleen, Kaskinen arvioi.

Vesakontorjunnasta ei olisi alueella edes hyötyä, sillä kyseessä on varttunut metsä.

Kaskisen tiedossa ei ole muita vastaavia tapauksia. Jos vesakontorjunnasta kertovia ylimalkaisia kylttejä löytyy maastosta, hälytyskellot saavat soida.

-Vesakontorjunta on nykyään hyvin harvinaista. Lähinnä voidaan suorittaa heinäntorjuntaa ennen metsänistutusta. Vesakontorjunnan yhteydessä torjunta-alue pitäisi myös rajata. Ei riitä, että lapussa lukee alueen laajuus.

Kaskinen on harmissaan tapauksesta.

-Kyseessä on pienimuotoinen loukkaus jokamiehenoikeuksia vastaan. FL

 

Julkaistu: 19.07.2018 09:30
Multiple images

 

1. Viisi veistä

Kotiveitsiin ei tarvitse panostaa satasia. Alle 150 eurolla saa laadukkaan veitsisetin, kun tietää, mitä ostaa. Näin sanoo keittiömestari Ismo Aho.

Julkaistu: 19.07.2018 05:00

Heinäkuun alussa voimaan astunut uusi taksilaki ei ole lähtenyt toimimaan odotetulla tavalla. Etenkin Kansaneläkelaitoksen eli Kelan korvaamien taksikyytien eli niin sanottujen Kela-taksien tilaaminen on ollut hidasta ja vaivalloista Kanta-Hämeessä.

Julkaistu: 18.07.2018 22:11

Paahtava helle tuo lisähaastetta Forssan Salaman järjestämään Ratakymppiin torstaina Lamminrannassa. Sääennusteet lupaavat tapahtuman ajaksi noin 28 asteen lämpötilaa.

Tapahtumaa ei kuumuuden takia peruta, mutta järjestäjät pelkäävät, että helle verottaa osanottoa.

Julkaistu: 18.07.2018 22:06

Jokioisten Koetus otti maukkaan voiton Ykköspesiksen keskiviikkokierroksella. Hyvin pelannut Koetus kukisti monta pykälää sarjassa edellään olleen Pöytyän Urheilijat vieraskentällä suoraan jaksoin 0–2 (1–4, 1–3).

Julkaistu: 18.07.2018 20:46

Keskiviikkoiltana puoli seitsemän aikoihin Kanta-Hämeen pelastuslaitos sai hälytyksen Loimaalla Uudentalontiellä sijaitsevalle maatilalle. Maatilan isäntä oli tehnyt hälytyksen aluehälytyskeskukseen huomattuaan työvälineestään nousevan uhkaavasti savua.

Julkaistu: 18.07.2018 18:53

Forssan Lehden tekstiviestipalstalla on kritisoitu vesijohtoveden laatua viime aikoina (FL 17.–18.7). Veden on kuvailtu olevan "harmaata ja sakkaista" Talsoilassa ja tukkivan pesualtaiden suodattimet.