Julkaistu: 13.08.2017 05:00

Asiaa Forssan keskustasta

  • Sortuma on ollut Loimijoessa jo vuosia.

Forssan keskustassa Kartanonkatu 10:ssä sijaitsevan Virastotalon julkisivut ovat saaneet uuden sävyn. Hienoa, että Forssassa uskalletaan käyttää värejä. Synkkä vaikutelma käveltäessä linja-autoasemalta Kartanonkadulle poistui välittömästi. Vanhat harmaat tiiliseinät elävät nyt uutta elämää. Ei voi kuin kiittää suunnittelijaa uskalluksesta.

Kaupunki tarvitsee elävöittämiseen uutta väriä. Forssa eläväksi ja kauniiksi on slogan, siitä se lähtee.

Elämän kiertoteillä on tullut nähtyä useita kaupunkeja. Monissa kaupungeissa on upeita julkisivuja. Taiteilijoiden tekemät suuret kuvat virkistävät kummasti kaupunkikuvaa. Kuka forssalainen ottaa ensimmäisenä kuvahaasteen vastaan?

Kaupungilla liikkuessani eräs paljasjalkaforssalainen tarttui hihaani. Ajattelin, että taitaa tulla nokkaan. Mitä vielä? Hän pyysi minua ottamaan kantaa Kutomolla olevan Loimijoen reunuksen maanvalumaan. Sortuma on ollut vuosikaudet Renorin ja kaupungin kädenväännössä. Mitään ei ole tapahtunut. Kuka maksaa?

Odotetaan, koska valuma valuu jokeen. Ehkä sitten, tai ehkä ei sittenkään. En tiedä, kuka on syyllinen, mutta syyllistä epäillään.

Ja vielä eräs tärkeä asia. Pensasaidat.

Ajellessani esim. Talsoilassa kiinnitti huomiotani pensasaitojen korkeus. Täytyy ymmärtää, että sateinen kesä on aiheuttanut superkasvun, mutta jos ja kun rakennusjärjestyksen mukaan mentäisiin, niin pensasaidan korkeus saa olla n. 120 cm. Penttilän Mika varmaan tietää tarkemmin.

Jos aita on liian korkea, niin se aiheuttaa kolarivaaran. Kuka silloin on vastuussa?

Keijo Wääri

Julkaistu: 17.07.2018 05:00

Tainneet loppua pahat puheet uuden ympyrän tarpeellisuudesta. Keskeneräisenäkin se toimii jo paremmin kuin ennen. Työporukka tekee hyvää työtä. Ohjausviitoitus on asiallinen, ja liikenne kulkee jo nyt pysähtelemättä.