Julkaistu: 26.09.2017 21:44

CNN ja NBC: Yhdysvaltain republikaanit luopuvat terveydenhuoltouudistuksesta toistaiseksi

Yhdysvaltojen republikaanipuolue on päättänyt, ettei se järjestä tällä viikolla äänestystä puolueen uusimmasta lakiesityksestä terveydenhuollon uudistamiseksi. Asiasta kertovat muun muassa CNN ja NBC.

Lakiesityksellä ei ollut mahdollisuutta mennä läpi, sillä liian monta senaattoria oli jo ilmoittanut julkisesti aikovansa äänestää sitä vastaan.

Päätös tarkoittaa, että republikaanit eivät onnistuneet viemään terveydenhuoltouudistusta läpi tämän vuoden budjettineuvottelujen yhteydessä kuten olivat toivoneet. Se vaikeuttaa merkittävästi heidän yrityksiään uudistaa terveydenhuolto tulevaisuudessa, mutta on silti mahdollista, että he yrittävät myöhemmin syksyllä uudelleen.

Republikaanien ainoa realistinen mahdollisuus kumota presidentti Barack Obaman Obamacareksi kutsuttu terveydenhuoltojärjestelmä on sitoa äänestys budjettineuvotteluihin. Budjettiin sidottuna lakiesitys voidaan hyväksyä tavallista pienemmällä äänienemmistöllä. Mikäli laista äänestettäisiin budjetista irrallaan, sen läpiviemiseen tarvittaisiin ääniä myös demokraateilta, jotka seisovat yhtenä rintamana Obamacaren takana.

Tämän vuoden budjetin osalta hanke epäonnistui, mutta republikaaneilla on vielä mahdollisuus yrittää uudelleen ensi tai seuraavan vuoden budjettineuvotteluiden yhteydessä. Kumpikaan näistä vaihtoehdoista ei kuitenkaan ole puolueen kannalta erityisen hyvä, sillä vaarana on, että terveydenhuoltoon takertuminen vaikeuttaisi muiden puolueelle tärkeiden asioiden eteenpäin viemistä.

Julkaistu: 19.03.2018 19:59

Liikenne- ja viestintäministeriö ehdottaa 400 euron suuruista hankintatukea sähköavusteisen polkupyörän hankintaan vuosille 2018-21.

Ehdotuksen mukaan tukeen olisivat oikeutettuja yksityishenkilöt ja tukea voisi saada uuden sähköpyörän hankintaan kerran kalenterivuodessa.

Julkaistu: 19.03.2018 19:34

Facebookin osakekurssi on lähtenyt selvään laskuun New Yorkin pörssikaupassa. Yhtiö on joutunut tikunnokkaan viestimien kerrottua mittavasta käyttäjätietojen väärinkäytöstä. Osake oli kaupankäynnin alkaessa viiden prosentin laskussa.