Uutiset

40 tappaneen Uuden-Seelannin moskeijaiskun ampuja livestriimasi tapahtumia 17 minuutin ajan, netissä julkaistiin manifesti

Kuolleita on neljäkymmentä ja loukkaantuneita yli 20. Yksi neljästä pidätetystä on australialainen, joka asuu Uudessa-Seelannissa.
Turvallisuusjoukot työnsivät katsojia kauemmaksi Masjid Al Noor- moskeijan luona Christchurchissa iskun jälkeen. Kuva: Martin Hunter
Turvallisuusjoukot työnsivät katsojia kauemmaksi Masjid Al Noor- moskeijan luona Christchurchissa iskun jälkeen. Kuva: Martin Hunter

Yksi Uuden-Seelannin moskeijaiskun ampujista lähetti tapahtumista reaaliaikaista videokuvaa internetiin, kertoo New Zealand Herald.

Iskut tapahtuivat eteläsaaren suurimmassa kaupungissa Christchurchissa ja niissä kuoli viranomaisten vahvoistamien tietojen mukaan neljäkymmentä ihmistä. Neljä tekijää on pidätetty, joista yksi on nainen.

Ei ole varmuutta, onko kaikki tekijät saatu kiinni. Australian pääministeri Scott Morrisson vahvisti, että yksi tekijöistä on australialainen 28-vuotias mies. Twitter sulki hänen käyttäjätilinsä.

Video sosiaalisessa mediassa

Yksi tekijöistä videostriimasi moskeijan tapahtumia 17 minuutin ajan. Paikallinen poliisikomentaja Mike Bush sanoi, että poliisi tekee kaikkensa saadakseen videon poistettua sosiaalisesta mediasta.

– Sen ei pitäisi olla julkisella alustalla, hän sanoi.

Yksi ampujista on julkaissut internetissä myös linkin manifestiin, kertoo New Zealand Herald.

Facebookin Australian ja Uuden-Seelannin toiminnoista vastaavan Mia Garlickin mukaan Christchurchin ampumisiin liittyvät videot oli poistettu.

– Uuden-Seelannin poliisi varoitti meitä videosta pian livestriimauksen alkamisen jälkeen, ja poistimme nopeasti sekä ampujan Facebook- että Instagram-tilit ja videon, hän sanoi lehdelle.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti