Julkaistu: 11.10.2017 05:00

Nopeusnäyttö

Paavolan kaupunginosaan on Koivumäentielle laitettu nopeusnäyttötaulu Forssan kaupungin toimesta. Paavolan asukkaat ovat olleet huolissaan autojen nopeuksista.

Taulu on laitettu 30 km/h tunnissa liikennemerkein osoittavaan kohtaan, lähelle kuntoradan liittymää, jossa on myöskin kevyen liikenteen teitä ym.

Ns. perä-Paavolassa asuvat ihmiset ovat olleet huolissaan mm. Mäntyrinteentien läheisyyden teistä. Autojen vauhdit ovat jotain muuta kuin liikennemerkein osoitettu.

Onneksi mitään suurempaa ei ole sattunut/tapahtunut, kun mm nuoret kulkevat kouluihinsa pyörillä sekä jalan ym.

Mutta nyt voi itse tarkistaa nopeuksiaan näyttötaulusta, jollei sitä huomaa tehdä ajoneuvonsa tauluista. Kaasujalkaa voisi vähän nostaa polkimelta, koko Koivumäentien osalta ainakin. Ajetaan liikennemerkein osoittamilla nopeuksilla.

Edelleen on ollut keskustelua nuorten pyöräilystä, ajetaan vauhdilla eikä oikein seurata muuta liikennettä. Katseen pitäisi olla aina liikenteen seuraamiseen.

Mutta toivon asioista keskustelua yleisestikin muuallakin kuin Paavolassa.

Kaasujalkaa pitäisi nostaa hieman sekä seurata liikennemerkkien osoittamaa nopeutta.

Hannu Rekunen

Julkaistu: 17.10.2017 05:00

Susanna Drockila kirjoitti aikanaan Forssan Lehteen älyttömän hyviä kolumneja (ei siinä, että nykyisissäkään mitään vikaa ois).

Minä ja varmasti todella monet muutkin ovat haaveilleet hänen comebackistaan

Julkaistu: 16.10.2017 05:00

Tunnettu englantilainen pappi ja taloustieteilijä Malthus totesi jo 1798, että maapallon ravintovarat lisääntyvät vain aritmeettisessa sarjassa (1,2,3) mutta väestö lisääntyy geometrisessä sarjassa (2,4,8).