Julkaistu: 12.10.2017 22:10

Wahren-opisto päivitti syksyn kurssitarjonnan - parikymmentä kurssia peruttiin

  • Uusiakin kursseja on tyrkyllä - yhdellä niistä voi opetella atk-taitoja. Kuva: Jani Suhonen

Wahren-opisto on päivittänyt syksyn kurssitarjontaa. Valikoimasta on poistettu parikymmentä kurssia, joille ei ole riittävästi ilmoittautuneita.

Listalla ovat mm. kurssi ympäristövastuullisuudesta omassa arjessa, käsite- ja kierrätystaidepaja, kässäeskari, vallaton virkkaus, huonekalujen ja pienesineiden tuunaus, englantia kerraten 1 ja 2, ranskaa kerraten 1 ja 2, arabiaa ihan alusta, kuvan käsittelyn alkeet ja wordia verkossa.

Kaikkiaan syksyn kurssitarjonnasta katoaa näin vajaat 310 tuntia.

Uusina kursseina tarjotaan kurssia punasavesta keramiikaksi, valohimmeleiden rakentamiseksi, atk-taitoja senioreille sekä uutta lavatanssijumpparyhmää. Näiden uusien kurssien tuntimäärä on kaikkiaan tänä syksynä yhteensä 50 tuntia ja ensi keväänä myös 50 tuntia.

Opiston rehtori Jukka Nummelin sanoo kurssien perumisen olevan normaalilla tasolla. Kurssitarjonnassa on kaikkiaan noin 250 kurssia. Wahren-opiston kursseilla käy noin 1 800 tiedon- ja taidonhaluista. FL

 

Julkaistu: 17.07.2018 16:00

Vaikka lämpimien kelien vuoksi Etelä-Suomen järvi- ja merialueilla sinilevän eli syanobakteerin määrä on ollut viime viikkoina runsasta, Forssan seudulla levää ei ole tällä hetkellä juurikaan.

Julkaistu: 17.07.2018 13:47

Kaupasta ostettavat ruukkusalaatit ja yrtit maistuvat ympäri vuoden, mutta ongelmana on heikko säilyvyys: ruokahävikkiä tulee vääjäämättä, kun kasvit nuupahtavat keveisiin ruukkuihinsa – pahimmassa tapauksessa jo ennen ensimmäistä käyttökertaa.

Julkaistu: 16.07.2018 18:16
Multiple images

Jos häissä perinteisen valssin tilalla tanssittaisiinkin tango, kappaleen valinta ei olisi lainkaan yksinkertaista. Tanssijoiden ja tangon olisi kohdattava täydellisesti. Valinnan tekisi tunteilla voimakkaasti ladattu tango eikä avioon aikova pari.

Julkaistu: 16.07.2018 16:13
Multiple images

Forssalainen Kati Kettunen huoahtaa, että lämpöä piisaa. Kerrostaloasunnossa lämpö on suunnilleen sama kuin varjossa. Tuulettimet olo- ja makuuhuoneissa auttavat. Sekarotuista Vili-koiraa on toki ulkoilutettava, mutta ei nyt 4 tai 7 kilometrin lenkkejä kuten tavallisesti.