Julkaistu: 13.11.2017 05:00

Joulupukki muutospaineiden alla

Olen viime vuosina vuonna tehnyt muutamia joulupukkikeikkoja aattona, se on hauskaa hommaa.

Olen oikein laittanut lehteen pikkuilmoituksen, missä tarjolla on laulava pukki 800 vuoden kokemuksella tuomassa iloa ja lahjoja aattoiltaan.

Yleinen puhe/käytösilmasto on kovasti muuttunut aivan viime aikoina. Tästä johtuen lienee syytä hahmotella aivan uutta, ajan hengen mukaista joulupukki-ilmoitusta lehteen.

Se voisi olla jotain tällaista:

Tilaa aattoillaksi JOULUHENKILÖ … ei yhtään pukki, vaan uskollinen muorille ...tai tontuille. Jouluhenkilön uudistunut vaatetus loistaakin iloisesti sateenkaareen väreissä.

Jouluhenkilö laulattaa ja leikittää 800 vuoden kokemuksella yli 16 v. lapsia (henkkarit oltava ). EI kuitenkaan ota syyliin istumaan edes kuvauksen ajaksi. Kuvia ei tule näyttää tai jakaa kellekään.

...Tämähän on vaikeaa. Uudessa ilmoituksessa tulisi näet huomioida kovin monta asiaa kuten:

Jouluhenkilö ei esitä sisään tullessaan perinteistä luonteenpiirrettä ja ikää kartoittavaa, kovin kategorisoivaa kysymystä.

Se on korvattu muodolla: ”Onko täällä jonkinlaisia henkilöitä”

Jouluhenkilö ei laula, eikä hänelle saa laulaa seksuaalisesti arveluttavia "pukkilauluja".

Jouluhenkilöä pelkäävien tai jopa itkuun purskahtavien lapsien varalle Jouluhenkilöllä on psykoterapiavakuutus, johon tarvittaessa voi turvautua lapsi tai Jouluhenkilö itse.

Jouluhenkilön etninen tausta ei ole havaittavissa, sillä maailmankansalainen Jouluhenkilöllä on tekokokoparta ja lisäksi (ei tonttu-) vaan hyvin koulussa menestyvän, ei-syrjäytyneen oppilaan lakki silmillä.

Ei kuitenkaan ole poissuljettua, etteikö kyseinen Jouluhenkilö olisi saattanut syntyä Korvatunturilla.

Järkyttävän ylipainoinen, mutta modernisti sinut läskiensä kanssa oleva Jouluhenkilö ei kiduta poroja, vaan liikkuu sähköautolla. Ilmastotiedostava Jouluhenkilö ei tule kaukaa, vaan läheltä…(asuu naapurissasi )... on siis lähipukki, tarkoitan henkilö.

Jouluhenkilö ei jaa seuraavanlaisia lahjoja: lasten valmistamia, halpatyömaissa valmistettuja, muovisia, puisia, kehittämättömiä.

ITSE ASIASSA: Jouluhenkilö ei jaa lahjoja ollenkaan, sillä ne ruokkivat lapsien tavarakeskeistä maailmankuvaa.

Sitä paitsi lahjathan olisivat joka tapauksessa rikki ennen Tapaninpäivää…

Ilmoituksessa ei voi käyttää edes sanaa aatto, sillä se viittaa helposti jouluun, joka se taas on kuin punainen vaate kaikille muille uskontokunnille ja härille kaukalon ympärillä.

Eikä siihen tai nimeään tai puhelinnumeroakaan voi laittaa, sillä joku kaappaa henkilöllisyyden ja puhelinnumeron savonmurretta viäntävälle puhelinmyyjälle.

Vaikuttaa siltä, että uudesta Joulupukki-ilmoituksesta tulisi liian pitkä ja kallis, joten joudun tiivistämään sitä.

Olkaa siis yhteydessä, kun näette lehdessä ilmoituksen: ”TILAA LÄHIHENKILÖ”.

Juha H.

entinen Joulupukki

Julkaistu: 17.06.2018 05:00

Satavuotiasta Suomea on juhlittu ja muisteltu monelta eri kantilta. Paikallisesti merkittävä satavuotisjuhla on tuossa v. 2032, jolloin Saaren kansanpuisto täyttää sata vuotta.

Arkkitehti Veikko Kyanderin suunnittelema puisto on päivityksen ja peruskorjauksen tarpeessa.

Julkaistu: 16.06.2018 05:00

Kiitos Sirkka-Liisa Anttilalle erheeni oikaisusta (FL 13.6.)! Hämeenlinnan radiolle annettu haastattelu ei ollut valitettavasti osunut korviini enkä ollut siihen muutenkaan törmännyt. Kannattaa suosia näitä paikallisia tiedotusvälineitä, jotta viesti menisi perille.