Julkaistu: 13.11.2017 05:00

USA:n ”hyökkäysministeri”

  • Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis löi kättä myös presidentti Sauli Niinistön kanssa.

Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis vieraili Suomessa. Hän on eläkkeellä oleva merijalkaväen kenraali, jota pidetään yhtenä legendaarisimmista elossa olevista amerikkalaissotilasta.

Kun Yhdysvallat hyökkäsi Irakiin, Mattisin tiedetään neuvoneen omiaan: "Ole kohtelias, ole ammattimainen, mutta varaudu tappamaan kaikki vastaantulijat." Mattis on täysin omistautunut sodalle.

Hän osallistui Helsingissä järjestettyyn Pohjoisen ryhmän (Northern Group) puolustusministereiden työistuntoon.

Puolustusministeri Mattisilla ja puolustusministeri Niinistöllä oli lisäksi kahdenvälinen tapaaminen.

Ministerit keskustelivat yleisestä puolustusyhteistyöstä. Puolustusministeri Mattisin vierailun yhteydessä Suomi isännöi myös Yhdysvaltain, Suomen ja Ruotsin kolmenvälisen tapaamisen, jonka aiheena oli maiden puolustusyhteistyö.

Mattis ei ole koskaan käytännössä käynyt ”puolustussotaa.” Irakissakin taisivat useimmat vastaantulijat jäädä tappamatta kun siellä soditaan edelleenkin.

Kun Suomea ei tunnuta helpolla saatavaan Natoon, pyritään meidät nyt liittämään tiiviiseen sotilaalliseen yhteistyöhön ”hyökkäyssota-asiantuntijan” USA:n kanssa.

Mitä sanoo Suomen kansa?

Yrjö Saraste

Julkaistu: 17.06.2018 05:00

Satavuotiasta Suomea on juhlittu ja muisteltu monelta eri kantilta. Paikallisesti merkittävä satavuotisjuhla on tuossa v. 2032, jolloin Saaren kansanpuisto täyttää sata vuotta.

Arkkitehti Veikko Kyanderin suunnittelema puisto on päivityksen ja peruskorjauksen tarpeessa.

Julkaistu: 16.06.2018 05:00

Kiitos Sirkka-Liisa Anttilalle erheeni oikaisusta (FL 13.6.)! Hämeenlinnan radiolle annettu haastattelu ei ollut valitettavasti osunut korviini enkä ollut siihen muutenkaan törmännyt. Kannattaa suosia näitä paikallisia tiedotusvälineitä, jotta viesti menisi perille.