Julkaistu: 14.11.2017 05:00

Kuntaministerin uusi laki

Kuntaministeri Anu Vehviläinen ( kesk.) ilmoitti 12.11 Yle 1 Uutisten haastattelussa, jotta nyt ei kuntien kannattaisi hötkyillä hoito- ja hoivakiinteistöjensä myynnin suhteen yksityisille hoito- ja hoivasektorin yrittäjille, jotka parastaikaa "loppaavat" jopa härskisti maamme kunnallishallinnollisia luottamushenkilö- ja virkamiestahoja lupaamalla vähintäänkin "yhdeksän hyvää" tuntuvien rahatukkujen lisäksi.

Vehviläinen kertoi Ylen uutisissa, että tekeillä oleva uusi laki tulee jo muutaman viikon kuluessa valiokunnasta eduskunnan käsittelyyn. Laissa valtio sitoutuu maksamaan kunnille tyhjiksi jääneet kiinteistöt, joten kunnallisten luottamushenkilöiden virkamiehineen tulee nyt painaa hätäjarrua, jotta mitään korjaamattomia kauppoja ei tehtäisi ennen kuin kuntaministeri on lakinsa esitellyt eduskunnalle.

Someron kaupungin osalta tämä koskee eritoten nyt "tapetilla olevaa" mahdollista Tervaskannon myyntiä yksityiselle toimijalle.

Raimo Rönkkö

Somero

Julkaistu: 17.06.2018 05:00

Satavuotiasta Suomea on juhlittu ja muisteltu monelta eri kantilta. Paikallisesti merkittävä satavuotisjuhla on tuossa v. 2032, jolloin Saaren kansanpuisto täyttää sata vuotta.

Arkkitehti Veikko Kyanderin suunnittelema puisto on päivityksen ja peruskorjauksen tarpeessa.

Julkaistu: 16.06.2018 05:00

Kiitos Sirkka-Liisa Anttilalle erheeni oikaisusta (FL 13.6.)! Hämeenlinnan radiolle annettu haastattelu ei ollut valitettavasti osunut korviini enkä ollut siihen muutenkaan törmännyt. Kannattaa suosia näitä paikallisia tiedotusvälineitä, jotta viesti menisi perille.