Julkaistu: 13.11.2017 19:01

Kirjastoilla paluu tulevaisuuteen

  • Osastonjohtaja Tuula Luoma palvelemassa Elina Hietikkoa Forssan kirjaston lainaustiskillä.

-Yhdeltätoista tuli kerralla sisään kourallinen asiakkaita, ja he olivat kovin iloisia kun pääsivät takaisin kirjastoon taas kahden viikon jälkeen, summaa Jokioisten kirjastonjohtaja Kaisu Eldén.

-Kaikki on lähtenyt sujumaan. Ihan tuollaista pientä viilausta on vielä ollut, mutta perustoiminnot toimivat ihan hyvin.

 

Verkkokirjaston avautuminen kuitenkin siirtyi.

-Verkkokirjasto ei tällä hetkellä ihan vielä toimi. Siinä on sen verran tehtävää, että haluamme pitää sen vielä piilossa, kunnes se saadaan toimimaan toivotusti, sanoo kirjastotoimenjohtaja Maarit Järveläinen Forssan kaupunginkirjastosta.

Lainoja ja varauksia voi tämän väliajan hoitaa verkkokirjaston sijaan puhelimitse tai sähköpostilla. Verkkokirjastossa toiminnot ja ulkoasu tulevat olemaan hieman erilaisia kuin ennen.

 

Louna-kirjastojen eli Forssan, Humppilan, Jokioisten, Tammelan ja Ypäjän kirjastojen perustoiminnot kuten lainaukset ja palautukset sujuivat avauspäivänä odotetusti.

Asiakkaille on lähetetty ilmoituksia saapuneista varatuista kirjoista, joita on parin viikon aikana kertynyt.

 

Järjestelmänvaihdosta asiakas ei juuri huomaa, lainaus ja palauttaminen tapahtuvat kuten ennenkin.

Forssalainen Elina Hietikko kävi kirjastossa heti avauspäivänä.

-Itse asiassa kävimme tällä välillä kerran, mutta kirjasto ei ollutkaan auki. Varmaan parin viikon välein tulee kirjastossa käytyä.

 

Kirjastohenkilökunnalla on riittänyt uudessa Mikromarc-kirjastojärjestelmässä opeteltavaa.

-Selvästi hyvin erilainen kuin vanha systeemi, mutta on toimiva, arvioi osastonjohtaja Eija Räisänen Forssan kaupunginkirjastosta.

Kaisu Eldén kuvaa perustoimintoja selkeiksi.

-Niissä ei ole mitään ongelmaa. Siitä sitten vähin erin. Tulevaisuudessa alamme lähettää muun muassa muistutuksia erääntyneistä lainoista. Katsomme asian kerrallaan, että miten ne menevätkään.

 

Forssan kirjastoauto palaa liikennöintiin vasta keskiviikkona 15.11. Tammelan kirjastoauto lähti reitille jo maanantaina.

Hämeenlinnan seudun Vanamo-kirjastot ja Forssan seudun Louna-kirjastot hankkivat uuden tietojärjestelmän lisenssin yhteistyössä. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/41041-miksi-louna-kirjastot-ovat-niin-pitkaan-kiinni

 

Julkaistu: 18.06.2018 16:31

Forssassa pilotoidaan tänä kesänä Film Office -hanke.

Hankkeen tarkoitus on luoda organisaatio, joka pystyy tuottamaan palveluja erilaisille TV-sarjojen ja elokuvien kuvausryhmille ja toimimaan linkkinä paikallisten palveluntarjoajien ja tuotantoyhtiöiden välillä.

Julkaistu: 18.06.2018 05:00

Tammelan hautausmaalla kaatunut puolitoista metriä korkea hautakivi herättää keskustelua hautakivien hoidosta ja vastuista. Tammelan seurakunnan hautausmaanhoitaja Jyrki Hakalan mukaan vainajan omaisten tulisi huolehtia hautakiven oikaisemisesta ja kunnossapidosta.