Julkaistu: 14.11.2017 16:56

Kontinen ja Peers avasivat ATP-finaaleissa voittotilinsä, makea hyvitys Yhdysvaltain avointen välierätappiolle

  • Tenniksen maailmanlistan ykköspelaaja Rafael Nadal on vetäytynyt ATP-kiertueen kauden päätöskisasta. Kuva: EPA

Henri Kontinen ja hänen australialainen parinsa John Peers joutuivat Lontoossa paiskimaan töitä ennen kuin nelinpelin avausvoitto tenniksen ATP-finaaliturnauksessa heltisi.

Ensimmäisen ottelunsa hävinneet Kontinen ja Peers peittosivat tiistaina alkulohkopelissä Hollannin Jean-Julien Rojerin ja Romanian Horia Tecaun 7-6 (7-3), 7-6 (8-6). Ottelu kesti tunnin ja 45 minuuttia.

Kaiken aikaa altavastaajina olleet Rojer ja Tecau eivät taipuneet helposti. Ratkaisu tuli toisessa erässä vasta 12. ottelupallolla.

Kontinen syötti väkevästi, ja suomalais-australialaisen parin molemmat syötönmenetykset sattuivatkin Peersille.

Kumpikin erä venyi katkaisupeleihin. Ensimmäisen erän katkopelissä Kontinen/Peers oli selvästi niskan päällä, mutta toisessa erässä Rojer ja Tecau nousivat jatkopalloilla tukalasta 3-6-tilanteesta vielä tasoihin 6-6:een.

Kontinen ja Peers saivat hyvityksen, sillä he olivat elokuussa hävinneet Rojer/Tecaulle Yhdysvaltain avointen välierässä.

- Ei ollut parasta peliämme, mutta petrasimme ensimmäiseen otteluun verrattuna, Kontinen sanoi.

Viime vuonna Lontoon ATP-finaaliturnauksen voittaneet Kontinen ja Peers kohtaavat torstaina viimeisessä lohko-ottelussaan ranskalaisparin Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut. Jatkopaikkaan tarvitaan voitto.

Nadal vetäytyi

Kaksinpelin maailmanlistan ykkösenä vuoden päättävä Rafael Nadal vetäytyi myöhään maanantaina ATP-finaaliturnauksesta. Espanjalainen Nadal hävisi turnauksen avausottelussaan belgialaiselle David Goffinille kolmessa erässä ja ilmoitti jättävänsä leikin sikseen.

- Kauteni on ohi. Yritin parhaani mukaan päästä pelikuntoon tätä turnausta varten, mutta en pysty pelaamaan.

Nadal ei ole koskaan voittanut finaaliturnausta, mikä motivoi häntä kokeilemaan Lontoossa. Monet epäilivät hänen kuntoaan ja mahdollisuuttaan pelata, koska Nadal vetäytyi aiemmin marraskuussa Pariisin-turnauksesta polvivaivan takia.

Nadal päättää kauden maailmanlistan ykkösenä neljännen kerran. Aiemmat vuodet olivat 2008, 2010 ja 2013.

Julkaistu: 18.06.2018 22:53

Malmössä viisi ihmistä on haavoittunut ampumavälikohtauksessa, kertoo Ruotsin poliisi. Hälytys paikalle tuli vähän kahdeksan jälkeen maanantai-iltana paikallista aikaa.