Julkaistu: 06.12.2017 05:00

Laaja tietopaketti jakoi tietoa koteihin

Sunnuntaiaamuna 3.12. koteihin jaettu 36 sivun kokoinen tietopaketti, Forssan Lehti, sisälsi paljon hyvää tietoa lukijoilleen. Eniten itseäni kiinnosti mielipide, jonka mukaan on kuntia, jotka ovat suurissa rahavaikeuksissa. Kysynkin, miksi vaaleilla valittujen kuntien asioista päättävien valtuutettujen päätöksiin ei tyydytä? He käyttävät päätöstensä tukena todellista tietoa ja yrittävät saada jatkuvasti vähenevät kuntien rahat riittämään välttämättömiin menoihin. Kaikista kinkkisimpiä ovat koulujen aiheuttamista kuluista selviytymisen tueksi tehdyt päätökset.

Nykyinen lainsäädäntö mahdollistaa yhdenkin henkilön päätöksistä tekemä valitus, jonka käsittely johtaa jopa vuoden viivytykseen valtuustojen tekemien yksimielistenkin päätösten toteuttamiselle. Näitä itselleen kielteisen julkisuuden tavoittelijoita näyttää riittävän jokaisessa kunnassa ja kaupungissa. Tässä lainlaatijoilla olisi peiliin katsomisen paikka.

Hyvää tietoa me Forssan Lehden lukijat saimme myös nuohouksesta ja hormien kunnostuskauppiaista, pikkujoulujen juhlinnasta ja kuntien jouluavauksista sekä tulevan itsenäisyyspäivän vietosta. Erityisen ikävä uutinen oli, että suomen kieli katoaa koulutuksesta ja katukuvasta.

Täällä Forssan seudulla ajankohtainen terveyskeskuksen ja sairaalan kohtalo sai lisää mielenkiintoa seurata lehdistä, miten Siikalatvan kunnassa ratkaistaan yhteistyö suuryritys Mehiläisen kanssa. Olihan tämän meidänkin alueen kunnissa jo päätökset yhteistyöstä Pihlajalinnan kanssa päätetty, mutta jokainen kunnanvaltuusto perui sen uudella äänestyksellä.

Myös työpaikkojen vähyyttä on pidetty paikkakunnan pahimpana puutteena. Siitä olen itsekin ollut huolissani ja etsinyt yrittäjää, joka alkaisi valmistaa ja myydä Kaihdinpalvelussa kehittämääni kukkalautaa. Tuote oli aikoinaan menestys tuote ja sitä sopisi vielä mahdollisesti löytyvän uuden yrittäjän kanssa kehittää.

Erityisellä mielihyvällä luin pääkirjoituksen otsikolla: Lounais-Häme tarvitsee ratayhteyden Helsinkiin. Asiaa on Vihreä puolue esittänyt ensimmäisen kerran jo 1990-luvulla. Katse kääntyy nyt kahden maakunnan poliitikkoihin ja forssalaiseen ministeriin, joiden pitää nyt aloittaa lobbaus eduskunnassa ja liikenneministeriössä oikein olan takaa, sanotaan pääkirjoituksessa.

Pääkirjoitus olisi hyvää luettavaa kaikille, joiden mielestä Forssan seutu on pussissa, josta ei löydy aukkoa ulospääsyyn. Kyllä täältä pussista pitäisi olla muukin yhteys päästä pääkaupungin liikenne-elämään, kuin pelkkä kapea, mutkikas ja kuoppainen kakkostie. Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille Lounais-Hämeen kansalaisille!

Erkki Kaakinen

Forssalainen ikämies