Julkaistu: 07.12.2017 10:00

Lapsiystävällinen kunta tunnustus Forssalle - juhla torilla puolenpäivän aikaan

  • Lapset ovat juhlineet Forssan torilla useasti - tänään on vuorossa Lapsiystävällisyys -juhla. Kuva viime kesältä Hevisauruksen konsertista. KUVA: Lassi Puhtimäki

Unicef myönsi Forssan kaupungille Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen tänään Tölön koululla.

Forssa on seitsemäs kunta Suomessa, jolle tunnustus myönnetään. Tunnustus on voimassa kaksi vuotta. Sen uusiminen edellyttää kehittämistyön jatkamista.

Lapsiystävällinen kunta -malli perustuu YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen ja Unicefin kansainväliseen Child Friendly Cities -malliin. Mallissa kunta sitoutuu edistämään lapsen oikeuksia kunnan päätöksenteossa, hallinnossa ja palveluissa.

Lapsiystävällisessä kunnassa lapsia kohdellaan tasa-arvoisesti kunnan asukkaina.

Suomen Unicefin asiantuntijan Sanna Koskisen mukaan Forssassa on tehty pitkäjänteistä työtä kunnan lapsiystävällisyyden edistämiseksi. Kaupungissa hyödynnetään esimerkillisesti lasten ja nuorten tietämystä omasta arjestaan.

Kaupungin kasvatus ja opetuspäällikön Tiina Kemppaisen mukaan Forssassa tehdään töitä yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

-Lasten Forssa on koko kaupungin asia. Haluamme jatkossa lisätä erityisesti lasten osallisuutta, edistää aikuisten lapsiystävällistä toimintakulttuuria sekä tukea kolmannen sektorin aktiivisia lapsiystävällisyystoimia, Kemppainen sanoo.

Puolenpäivän aikaan torilla järjestetään Lapsiystävällisyys -juhla. Paikalle tulee noin 500 eskarilaista ja 1.-2. luokkalaista. Avauspuheen pitää kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Penttilä. FL

 

Kommentit

Yhteistyö vaatii aikaa ja kykyä kuulla ja ymmärtää erilaisia näkökulmia. Sitä voisi olla enemmänkin. Mutta hyvä näinkin. Ihanat lapset!

Julkaistu: 19.03.2018 20:22

Someron kaupunki päättää osaltaan hyväksyä UPM-Kymmenen vastauksen kuntien tekemään sovintoesitykseen. Sovun löytyminen edellyttää, että myös 31 muuta kuntaa hyväksyy sovintoesityksen.

Julkaistu: 19.03.2018 15:05

Romanit eivät halua tehdä töitä, romanit varastavat, romanit ovat vaarallisia...

Siinä jotakin niistä ennakkoluuloista, jotka ovat tuttuja forssalaisille Kim ja Tenise Frimanille sekä Tino ja Tenho Långströmille.

Julkaistu: 19.03.2018 05:00
Multiple images

Juuri nyt eletään maatalouden kriisiaikaa.

Idänkaupan tyrehtyminen ja halpuuttamis-kampanjat ovat kaventaneet maatalousyrittäjän leipää.

-Jos ennen piti olla tarkka ostoksissaan, niin nyt täytyy karsia kaikki löysät pois, sanoo somerolainen lypsykarjatilallinen Hannele Nikkanen.

Julkaistu: 18.03.2018 19:14
Multiple images

Forssalainen Emmi Väänänen, urjalalainen Kaarlo Tiili ja tammelalainen Veeti Yrjölä ja muut Kitarakoplan nuoret kitaristit keskittyivät Urjalan yhtenäiskoulun luokassa ankarasti sekä Vivaldiin että Metallicaan.

Julkaistu: 18.03.2018 16:02
Multiple images

Neljännesvuosisadan Somerolla toiminut Leather Heaven muutti lokakuussa Forssaan Faktian vanhoihin halli- ja opetustiloihin.

Uusissa tiloissa on myymälän puolella noin 1 500 neliötä ja varastopuolella toinen mokoma.