Julkaistu: 02.01.2018 17:15

Pelillinen ongelma selittää Nuorten Leijonien ja Miro Heiskasen tahmeuden MM-kisoissa

Kiekkokiuas-studio on palannut uuden vuoden kunniaksi spekuloimaan illan herkkupalaa, Suomen ja Tshekin välistä puolivälieräottelua alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Päävalmentaja Jussi Ahokkaan Nuoret Leijonat ovat jättäneet toistaiseksi itsestään hyvin kaksijakoisen kuvan ja joukkueen kärki ei ole onnistunut odotetulla tavalla.

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen piirtää fläppitaululle esiin Nuorten Leijonien hyökkäyspelin rakenteluvaiheessa ongelman, mikä on johtanut toistuviin päätykiekkojen käyttöön. Lisäksi studiossa käsitellään mm. Ylen studioiden toimintaa ja sitä miksi Sami Salo on Suomen valmennustiimissä?

– Ei maailmassa ole pujottelevia puolustajia jotka pääsisi koko kentän läpi. Ei edes NHL-tähti Erik Karlsson pääsisi. Tämä lahjakas porukka on lähetetty pelaamaan surkealla pelitavalla, Sihvonen tykittää.

 

Julkaistu: 16.04.2018 18:55

Kärpät ja Tappara miekkailevat Liiga-finaaleissa paremmuudestaan ja Suomen mestaruudesta.

– Se ei ole sattumaa. Nämä ovat kaksi organisaatiota, jossa ennen muuta urheilua on tehty parhaimmin, Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen tunnustaa.

Julkaistu: 09.04.2018 16:01

Kiekkokiuas pureutuu Liigan maanantai-illan välieräpareihin, joissa omaa sarjaansa 2-1 -otteluvoitoin johtava Kärpät kohtaa HIFK:n Helsingissä ja 3-0 -voitoin TPS:ää vastaan johtavalla Tapparalla on mahdollisuus kotikentällään varmistaa paikka Liigan finaaleissa.

Julkaistu: 03.04.2018 14:51

Liigan välierät pääsevät tiistai-iltana täyteen vauhtiin, kun runkosarjan voittanut Kärpät isännöi CHL-mestari JYPin puolivälierissä kellistänyttä HIFK:ta. Kiekkokiukaan voimalaiturit Petteri Sihvonen ja Samuel Savolainen kiinnittävät huomionsa monin eri kulmin sarjan vääntöön.

Julkaistu: 28.03.2018 17:10

Kiekkokiuas tarkastelee Liigan kaikkien puolivälieräsarjojen tilannetta.

Kärpät on ottanut kuskin paikan puolivälieräsarjassa Ässiä vastaan. Sillä on mahdollisuus varmistaa välieräpaikka jo keskiviikkoiltana kotikentällään Raksilassa.