Julkaistu: 02.01.2018 17:15

Pelillinen ongelma selittää Nuorten Leijonien ja Miro Heiskasen tahmeuden MM-kisoissa

Kiekkokiuas-studio on palannut uuden vuoden kunniaksi spekuloimaan illan herkkupalaa, Suomen ja Tshekin välistä puolivälieräottelua alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Päävalmentaja Jussi Ahokkaan Nuoret Leijonat ovat jättäneet toistaiseksi itsestään hyvin kaksijakoisen kuvan ja joukkueen kärki ei ole onnistunut odotetulla tavalla.

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen piirtää fläppitaululle esiin Nuorten Leijonien hyökkäyspelin rakenteluvaiheessa ongelman, mikä on johtanut toistuviin päätykiekkojen käyttöön. Lisäksi studiossa käsitellään mm. Ylen studioiden toimintaa ja sitä miksi Sami Salo on Suomen valmennustiimissä?

– Ei maailmassa ole pujottelevia puolustajia jotka pääsisi koko kentän läpi. Ei edes NHL-tähti Erik Karlsson pääsisi. Tämä lahjakas porukka on lähetetty pelaamaan surkealla pelitavalla, Sihvonen tykittää.

 

Julkaistu: 30.05.2018 19:40

Nuoret Leijonat julkisti valmennustiiminsä hiljattain. Yllättävin nimitys oli Tuomo Ruudun valinta apuvalmentajaksi päävalmentaja Jussi Ahokkaan vetämään tiimiin.

Ruudulla, entisellä NHL-pelaajalla, ei ole aiempaa valmentajakokemusta.

Julkaistu: 10.05.2018 11:17

MM-kisoissa on jälleen herättänyt keskustelua se, että onko arvokisatasolla liikaa heittopusseja. Turnauksessa on nähty useita murskavoittoja ja rökäletappioita, jotka ovat heittäneet puheenaiheeseen bensaa liekkeihin. Esimerkiksi Etelä-Koreaa on heitelty kisoissa kuin märkää rättiä.

Julkaistu: 16.04.2018 18:55

Kärpät ja Tappara miekkailevat Liiga-finaaleissa paremmuudestaan ja Suomen mestaruudesta.

– Se ei ole sattumaa. Nämä ovat kaksi organisaatiota, jossa ennen muuta urheilua on tehty parhaimmin, Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen tunnustaa.

Julkaistu: 09.04.2018 16:01

Kiekkokiuas pureutuu Liigan maanantai-illan välieräpareihin, joissa omaa sarjaansa 2-1 -otteluvoitoin johtava Kärpät kohtaa HIFK:n Helsingissä ja 3-0 -voitoin TPS:ää vastaan johtavalla Tapparalla on mahdollisuus kotikentällään varmistaa paikka Liigan finaaleissa.