Julkaistu: 05.01.2018 13:19

HPK kovien päätösten edessä – "Onko muuta vaihtoehtoa?"

HPK:n vuosi alkaa hankalasta tilanteesta – se on Liigan viimeisenä ja HPK Kannattajat -faniryhmäkin on boikotoinut yhtä ottelua.

Kaikesta huolimatta, vaikka viimeiseen pudotuspelipaikkaan on jo tässä vaiheessa kautta raa’an pitkä matka – on esimerkiksi hallituksen puheenjohtaja Jari Koskinen väläytellyt joulukuussa, että seura katsoo yhä pelaajamarkkinoiden suuntaan.

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvosen mielestä se ei ole loogista puhetta.

– Tehtävämme on ottaa kiinni tästä jopa älyttömästä lausunnosta. Luotan toimitusjohtaja Antti Toivasen näkemykseen, että hänen taskustaan löytyy taskulaskin. Kuten kaikilla Liigan toimitusjohtajilla lähihistoriassa, ei HPK:ssakaan ole oikein muuta vaihtoehtoa kuin myydä ja siirtää pelaajia vastustajille tässä tilanteessa. On faneille eräänlainen huijaus, että tässä elätetään jotain pelaajahankinnan toivoa, Sihvonen sanoo.

Sihvonen ihmettelee, että HPK on tehnyt käytännössä päätöksen jatkaa nykyisellä puolustuskalustolla myös ensi kaudella.

– Se on outo ratkaisu. Tällä kaudella puolustajat ovat osoittaneet, että he eivät pysty toteuttamaan päävalmentaja Antti Pennasen pelitapaa, Sihvonen pohtii.

Sihvonen ei pelästy, mikäli HPK päättää myydä joukkueesta kuollutta painoa ulos.

– Jos HPK ottaa tuulta purjeisiinsa jatkossa, ei kukaan muista sitä, että kevät 2018 mentiin kevyemmällä rosterilla, Sihvonen huomauttaa.

Pitkäjänteisen työn nimissä urheilu on Sihvosen mukaan HPK:ssa laitettava ennen muuta kuntoon.

– Peli on se tärkein tuotteen kunnossa pitämisen kannalta. Ei se millään (ottelukuuluttaja) Petrolla lähde, Sihvonen sivaltaa.

 

 

Julkaistu: 30.05.2018 19:40

Nuoret Leijonat julkisti valmennustiiminsä hiljattain. Yllättävin nimitys oli Tuomo Ruudun valinta apuvalmentajaksi päävalmentaja Jussi Ahokkaan vetämään tiimiin.

Ruudulla, entisellä NHL-pelaajalla, ei ole aiempaa valmentajakokemusta.

Julkaistu: 10.05.2018 11:17

MM-kisoissa on jälleen herättänyt keskustelua se, että onko arvokisatasolla liikaa heittopusseja. Turnauksessa on nähty useita murskavoittoja ja rökäletappioita, jotka ovat heittäneet puheenaiheeseen bensaa liekkeihin. Esimerkiksi Etelä-Koreaa on heitelty kisoissa kuin märkää rättiä.

Julkaistu: 16.04.2018 18:55

Kärpät ja Tappara miekkailevat Liiga-finaaleissa paremmuudestaan ja Suomen mestaruudesta.

– Se ei ole sattumaa. Nämä ovat kaksi organisaatiota, jossa ennen muuta urheilua on tehty parhaimmin, Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen tunnustaa.

Julkaistu: 09.04.2018 16:01

Kiekkokiuas pureutuu Liigan maanantai-illan välieräpareihin, joissa omaa sarjaansa 2-1 -otteluvoitoin johtava Kärpät kohtaa HIFK:n Helsingissä ja 3-0 -voitoin TPS:ää vastaan johtavalla Tapparalla on mahdollisuus kotikentällään varmistaa paikka Liigan finaaleissa.