Julkaistu: 09.01.2018 16:13

Liigan dominoivinta joukkuetta mahdollista haavoittaa – ”Etsikkoaika käytetty”

Liigan kärjestä löytyvä Kärpät on dominoinut alkukaudella uuden päävalmentajansa Mikko Mannerin raikkaalla jääkiekolla, johon on otettu vaikutteita Kanadan maajoukkueesta, mielin määrin.
 
Kiekkokiuas-studion jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen kuitenkin näkee, että Kärppien yllätyksellinen pelitapa ei ole enää aivan niin yllättävä – ja siksi vastustajat osaavat entistä paremmin pelata oululaisia vastaan taktisesti.

– Jos valmentajat katsoisivat nyt miten lähettivät joukkueensa pelaamaan, monet posket punottaisivat, Sihvonen tukistaa.

Sihvosen mukaan Kärpissä on alkanut näkyä orastavia viitteitä siitä, että Kärppien pelitapaetu on aavistuksen sulamassa, mikä heittää oman lusikkansa soppaan Liigan mestaruustaisteluihin ja voimasuhteisiin. 

– Kärpiltä loppuu konstit, kun se joutuu ajamaan takaa ja homma ei käy kuin paraatimarssi. Kärpät on tavallaan etsikkoaikansa käyttänyt nyt kun muut ovat palanneet suurilta osin tiiviin viisikon peliin, Sihvonen arvioi.

Manner tunnetaan valmentajana, joka osaa valmentaa kahta erilaista pelitapaa. 

Onko siis mahdollista, että Manner alkaisi säätää peliään kevättä kohti enemmän mestaruuksia Ouluun tuonutta Lauri Marjamäen Kärppä-jääkiekkoa kohti? Manner kun tiedetysti on toiminut Marjamäen apuvalmentajana niin Leijonissa kuin Kärpissä.

– Olen miettinyt tätä paljon, teoriassa se on tehtävissä. Mutta liian voimakas pelin säätäminen on jonkinlainen väärä psykologinen signaali pelaajille. Pelaajille tulee olo, että korjataan jotain virhettä. Kun on muutosvalmentamisen tiellä, se on konstikas juttu. Olemassa on mahdollisuus säätää peliä, mutta en suosittelisi sitä, Sihvonen puntaroi.

 

Julkaistu: 30.05.2018 19:40

Nuoret Leijonat julkisti valmennustiiminsä hiljattain. Yllättävin nimitys oli Tuomo Ruudun valinta apuvalmentajaksi päävalmentaja Jussi Ahokkaan vetämään tiimiin.

Ruudulla, entisellä NHL-pelaajalla, ei ole aiempaa valmentajakokemusta.

Julkaistu: 10.05.2018 11:17

MM-kisoissa on jälleen herättänyt keskustelua se, että onko arvokisatasolla liikaa heittopusseja. Turnauksessa on nähty useita murskavoittoja ja rökäletappioita, jotka ovat heittäneet puheenaiheeseen bensaa liekkeihin. Esimerkiksi Etelä-Koreaa on heitelty kisoissa kuin märkää rättiä.

Julkaistu: 16.04.2018 18:55

Kärpät ja Tappara miekkailevat Liiga-finaaleissa paremmuudestaan ja Suomen mestaruudesta.

– Se ei ole sattumaa. Nämä ovat kaksi organisaatiota, jossa ennen muuta urheilua on tehty parhaimmin, Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen tunnustaa.

Julkaistu: 09.04.2018 16:01

Kiekkokiuas pureutuu Liigan maanantai-illan välieräpareihin, joissa omaa sarjaansa 2-1 -otteluvoitoin johtava Kärpät kohtaa HIFK:n Helsingissä ja 3-0 -voitoin TPS:ää vastaan johtavalla Tapparalla on mahdollisuus kotikentällään varmistaa paikka Liigan finaaleissa.