Julkaistu: 11.01.2018 17:11

Sihvonen tyrmää selitykset Nuorten Leijonien flopista – ”Tarvitaanko jälleen heikko aikakausi kunnes herätään?”

Nuorten Leijonien ytimessä on puhuttu viime aikoina paljon. Mikä johti epäonnistumiseen Nuoren MM-kisoissa toista kevättä putkeen?

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen ei voi ymmärtää miksi oikeastaan ainoat selitykset töppäyksestä haetaan niiltä, jotka ovat itse töpänneet.

– Ollaan ajautumassa sitä kohti, että vetäydytään Vierumäen bunkkereihin ja esiinnytään omissa asioissamme toisillemme. Eikä sittenkään tule mitään oikeaa selvitystä. Olen jääkiekkoanalyytikkona aika voimaton tällaisten selitysten kanssa. Sen voin sanoa, että tällä pelitavalla ei saatu näistä lahjakkaista pelaajista parasta ulos, Sihvonen lataa.

– Eiköhän kaikki lopulta laiteta tutusti sinne ö-mappiin ja sotkun aiheuttajat keskenään sumplivat keskenään ja tulevat sitten ulos taas kuin mitään ei olisi koskaan käynytkään. Toivottavasti julkinen paine aiheuttaa edes sen, että mietitään miksi kahdet kisat peräkkäin ovat menneet alle kaikkien odotusten. Vai pitääkö vielä yhdet kisat vetää vihkoon, Sihvonen aprikoi.

Sihvonen kritisoi myös voimakkaasti Jääkiekkoliiton puheenjohtajan Harri Nummelan sekavaa viestintää liiton johdossa.

– Jos Kalervo Kummolan puheenjohtajakaudella asiat olivat mustaa tai valkoista, Nummelan puheenjohtajakaudella ne ovat olleet vain jotain siltä ja väliltä. Julkisuuteen ei sanota mitään suoraan, vaan Nummela menee kaikenlaisen taakse. Ei siinä mitään, mutta niihin analyyseihin pitäisi palata joskus, ettei tästä tule puhestrategia, jossa kaikki luodit väistetään näin, Sihvonen pohtii.

Sihvonen muistuttaa, että Jääkiekkoliitolle ei näytä riittävän, että pelaajatuotanto on elpynyt lama-ajoista. Nyt liitossa uskotaan, että se tekee myös parhaat valmentajat - kuten Jussi Ahokas - maan parhaille nuorille pelaajille.

– Kaikkivoipainen liitto luulee tekevänsä valmentajia valmentajista, jotka eivät ole edes meritoituneet aikuisten tason sarjavalmentajina. Jotain itseriittoisuutta tämä on. Tarvitaanko tässä uusi heikko aikakausi taas suomalaisessa jääkiekossa ennen kuin herätään?

 

Julkaistu: 30.05.2018 19:40

Nuoret Leijonat julkisti valmennustiiminsä hiljattain. Yllättävin nimitys oli Tuomo Ruudun valinta apuvalmentajaksi päävalmentaja Jussi Ahokkaan vetämään tiimiin.

Ruudulla, entisellä NHL-pelaajalla, ei ole aiempaa valmentajakokemusta.

Julkaistu: 10.05.2018 11:17

MM-kisoissa on jälleen herättänyt keskustelua se, että onko arvokisatasolla liikaa heittopusseja. Turnauksessa on nähty useita murskavoittoja ja rökäletappioita, jotka ovat heittäneet puheenaiheeseen bensaa liekkeihin. Esimerkiksi Etelä-Koreaa on heitelty kisoissa kuin märkää rättiä.

Julkaistu: 16.04.2018 18:55

Kärpät ja Tappara miekkailevat Liiga-finaaleissa paremmuudestaan ja Suomen mestaruudesta.

– Se ei ole sattumaa. Nämä ovat kaksi organisaatiota, jossa ennen muuta urheilua on tehty parhaimmin, Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen tunnustaa.

Julkaistu: 09.04.2018 16:01

Kiekkokiuas pureutuu Liigan maanantai-illan välieräpareihin, joissa omaa sarjaansa 2-1 -otteluvoitoin johtava Kärpät kohtaa HIFK:n Helsingissä ja 3-0 -voitoin TPS:ää vastaan johtavalla Tapparalla on mahdollisuus kotikentällään varmistaa paikka Liigan finaaleissa.