Julkaistu: 24.01.2018 19:11

Petteri Sihvoselta kova luottoluokitus Marjamäen Leijonille – ”Suuri onni ettei NHL-pelaajia mukana”

Kiekkokiuas-studiossa pureudutaan tiiviisti Leijonien johdon valitsemaan olympiajoukkueeseen. Ensimmäinen vaikutelma on, että joukkue on täynnä sitoutuneita joukkuepelaajia.

– Tämä on joukkue joka uhraa itsensä yhteistyön jääkiekolle, jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen näkee.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen pelaajavalintoihin on suhtauduttu voimakkaasti kautta maan, mutta Sihvosen mielestä keskustelu on epäoleellinen. Valinnat on tehty ja sillä siisti.

– Valinnat ovat tällainen rituaalinen asia, joka pitää kansan rivit kasassa. Ammattimainen ote keskusteluun on asiaa kohtaan se, että valmentajat tekevät valintansa ja ovat viettäneet unettomia öitä niiden parissa. Peli sitten näyttää kaiken, miten on onnistuttu. Tämä on ikään kuin esileikki itse olympiatapahtumalle.

Olympiaturnauksessa ei ole mukana NHL-tähtiä, mikä on harmittanut jääkiekkofaneja ympäri maailman. Sihvonen kuitenkin näkee, että olympiaturnaus ilman NHL-pelaajia sopivat paremmin Suomen mahdollisuuksille ja ryhmädynamiikalle.

– Olympiaturnaus on aina kova turnaus ja se kiinnostaa. Mutta on suomalaisen jääkiekon suuri onni, että NHL-primadonnat eivät tässä porukassa pelaa, Sihvonen korostaa.

Mutta onko joukkueessa riittävästi erityisosaamista, jota päävalmentaja Lauri Marjamäki on peräänkuuluttanut?

Entä mikä on suurin pelillinen kysymys olympiaturnauksessa?

Se selviää Kiekkokiukaan lauteilta. Tervetuloa mukaan:

Julkaistu: 25.01.2018 14:29

KooKoo on Liigassa ajautunut lupaavasta alkukaudesta huolimatta pudotuspeliviivan alapuolelle kurimukseen. Syitä on monia, mutta Kiekkokiuas-studiossa huomioidaan isoksi ongelmaksi se, että seuralla ei ole tunnistettavaa identiteettiä.

Mikä itse asiassa on KooKoon identiteetti?