Julkaistu: 30.01.2018 15:27

Pelastaako SM-liigan kuumin tutkapari seuransa haudan partaalta? – "Elämänlanka on olemassa"

HPK on noussut haudan partaalta pudotuspelijunan tuntumaan, mutta riittääkö papu sittenkään hinaamaan hämeenlinnalaiset sittenkin kymmenen joukkoon? Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvosen mukaan HPK on pudotuspelikyydissä vielä niukasti, mutta jalka ei saa levätä kaasulla pätkän vertaa.

– Nippa nappa. Kaksi pistettä per peli pitäisi käytännössä ottaa loppukauden. Hurmos on tällä hetkellä kuitenkin päällä. Elämänlanka on olemassa, mutta ei kovin paksu, Sihvonen pohtii.

Kiekkokiuas nostaa esiin Oula Palveen ja Kristian Vesalaisen esiin HPK:n nousun ytimestä, mutta nostaa myös kysymyksiä yleispelaamisen suhteen - mikäli pelaajilla on tavoitteena siirtyä seuraaville sarjaportailla?

– Palveessa näen sitä, että hän vapautui pelaamaan vasta kun toivo oli ikään kuin välillä jo mennyt. Pelikielessä on vielä pientä ylimielistä jumpittelevuutta. Mutta nyt hän on pelannut erittäin hyvin ja onhan se syöttö neliön läpi maaginen. Hänellä on poikkeuksellisia kykyjä, Sihvonen sanoo.

– Vesalainen pelasi alkukaudella pelihönösti. Eikä hän vieläkään tee kentällä pelkästään oikeita ratkaisuja. Hän joutuu katsomaan välillä alas kiekkoa kohti, mikä ei ole hyvä. Mutta hän on loistava löytämään laukaisupaikkoja ja tilanteissa, kun hän pääsee pakista ohi. Kun HPK alkoi pelata taktisesti viisaammin, samalla alkoi Vesalaisen kehittyminen, Sihvonen analysoi.

Mikä oli päävalmentaja Antti Pennasen virkavirhe, jonka Pennanen on sittemmin korjannut? Entä mikä Suomi-kiekon myytti purkautuu ikään kuin myös HPK:n kautta? Miten Janne Lahden puheenvuoro saattoi auttaa seuraansa?

Sitä Kiekkokiuas avaa oheisella videolla.

 

Julkaistu: 10.05.2018 11:17

MM-kisoissa on jälleen herättänyt keskustelua se, että onko arvokisatasolla liikaa heittopusseja. Turnauksessa on nähty useita murskavoittoja ja rökäletappioita, jotka ovat heittäneet puheenaiheeseen bensaa liekkeihin. Esimerkiksi Etelä-Koreaa on heitelty kisoissa kuin märkää rättiä.

Julkaistu: 16.04.2018 18:55

Kärpät ja Tappara miekkailevat Liiga-finaaleissa paremmuudestaan ja Suomen mestaruudesta.

– Se ei ole sattumaa. Nämä ovat kaksi organisaatiota, jossa ennen muuta urheilua on tehty parhaimmin, Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen tunnustaa.

Julkaistu: 09.04.2018 16:01

Kiekkokiuas pureutuu Liigan maanantai-illan välieräpareihin, joissa omaa sarjaansa 2-1 -otteluvoitoin johtava Kärpät kohtaa HIFK:n Helsingissä ja 3-0 -voitoin TPS:ää vastaan johtavalla Tapparalla on mahdollisuus kotikentällään varmistaa paikka Liigan finaaleissa.