Julkaistu: 12.02.2018 16:53

Onko huomenna soppien sota? Haastaja tunkee hernekeiton bravuuripäivälle

  • Kalakeitto ui vaivihkaa hernekeiton reviirille. Pro Kala ry:n toiminnanjohtaja Katriina Partasen mukaan lautasia riittää molemmille.

Kansallista kalakeittopäivää vietetään ensimmäisen kerran tiistaina 13. helmikuuta. Päivä sattuu olemaan laskiaistiistai, jolloin hernekeitto on perinteisesti kuningas. Tukeva ja lihaisa rokka on maistunut jo vanhoina aikoina ennen paastonajan alkua ja nykyaikana erinomaisesti laskiaisen talviulkoilun lomassa.

Onko tämä hyökkäys hernekeittoperinnettä kohtaan, Pro Kala ry:n toiminnanjohtaja Katriina Partanen?

-Ei todellakaan! Soppa kuin soppa - sitä kannattaa aina syödä. Kun lähdimme etsimään kalaruoalle omaa teemapäivää, valitsimme helmikuun toisen tiistain, ja se nyt oli tänä vuonna laskiaistiistai. Se oli silkkaa sattumaa.

Päivävalinta ei siis ole tahallinen provokaatio?

-Ei missään tapauksessa. Laskiaisen ajankohta vaihtelee kalenterissa, joten ensi vuonna tilanne on toinen.

Miksi kalakeitto tarvitsee oman teemapäivän?

-Haluamme haastaa kaikki suomalaiset syömään kalakeittoa ja muistuttaa samalla kalaruoan positiivisista terveysvaikutuksista. Kalan pehmeät rasvat ovat aivojen superruokaa.

Maistuuko kalasoppa suomalaisille?

-Se on aina ollut yksi suomalaisten lempiruoista, ja myös lapset ja nuoret pitävät siitä. Keitto on loistava kalaruoka, sillä sen voi valmistaa kaikista kaloista ja siitä on lukemattomia versioita. Tarjoamme aina teemapäivinä uusia kalakeitto-ohjeita ja ideoita.

Mikä on Pro Kala ry?

-Pro Kala ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka jäsenistö edustaa koko kalaelintarvikkeen ketjua. Sen tavoitteena on kestävästi tuotettujen kalatuotteiden markkina-aseman ja arvon parantaminen sekä kuluttajien ja eri sidosryhmien tietämyksen lisääminen kalan ja kalatuotteiden merkityksestä ja käyttötavoista.

 

Julkaistu: 24.05.2018 05:00

Forssa sallii alkoholin anniskelun kokeiluluontoisesti torillaan. Uuden, sallivamman alkoholilain perusteella aluehallintoviraston on myönnettävä lupa kaupungin yleisille alueille, jos vaatimukset täyttyvät eikä kaupunki aseta rajoituksia.

Julkaistu: 23.05.2018 17:03

Forssan vesihuoltoliikelaitoksen käyttöpäällikkö Jaana Komu sanoo saneeraustöiden valmistuvan kesäkuun aikana. Kevyen liikenteen väylä pysyy kiinni töiden valmistumiseen saakka.

Jätevesipumppaamosta poistetaan kaksi jätelietettä nostanutta ruuvia. Ne korvataan neljällä pumpulla.