Julkaistu: 13.02.2018 18:47

Työministeri Lindström: Perhevapaauudistuskiistassa keskityttiin omien etuihin ja pisteiden keräämiseen

  • Liian kallista työllistämistä. Siksi perhevapaauudistus kaatui, sanoo työministeri Jari Lindström.

Työministeri Jari Lindström sanoo, että perhevapaauudistuksen kaatoi se, ettei se olisi nostanut työllisyysastetta riittävästi, mutta maksanut paljon.

Hallitusneuvotteluissa asia oli perussuomalaisille yksi kynnyskysymyksistä. He vastustivat kotihoidon tukeen tehtäviä leikkauksia. Silloinen puheenjohtaja Timo Soini on kaikissa käänteissä korostanut, että perheiden valinnanvapautta kotihoidon ja päivähoidon välillä ei voi kaventaa, koska se olisi hallitusohjelman vastaista.

-Me lähdettiin katsomaan, onko uudistuksella merkittävä työllisyysvaikutus niin kuin sanottiin. Se olisi parantanut 1 000 työllisyyttä, mutta hintalappu tosi iso. Liian kallista työllistämistä, sanoo Lindström.

Sinisen tulevaisuuden harmiksi sekä kokoomus että keskusta ovat pyrkineet selittämään, kuinka he puolustivat viimeiseen asti omien kannattajiensa etua.

-Politiikassa pitäisi pisteiden keräämisen sijaan keskittyä siihen, mikä on Suomen etu, eikä omaan etuun, sanoo Lindström.

Julkaistu: 24.05.2018 03:54

Lukuisten muiden lasten tavoin egyptiläinen Mohamed Salah haaveili pikkupoikana tulevansa huippujalkapalloilijaksi. Sellaiseksi kuin brasilialainen Ronaldo, ranskalainen Zinedine Zidane tai italialainen Francesco Totti.