Julkaistu: 13.02.2018 19:34

Punaisia poskia ja vikkeliä oravia

  • Eetu Sillanpää paineli kärjessä Kurjenpesän olympialaisten hiihtopäivänä. Lastentarhanopettaja Sirpa Kaija seuraavana.
  • Olympialippu liehuu Forssassakin.
  • Eerika Moilanen tuuletti hiihtoladulla.
  • Olympiasoihtu palaa Kurjenpesän päiväkodilla perjantaihin saakka.

Pyeongchangissa kisataan olympiamitaleista, mutta reipasta on meno Forssassakin. Kurjenpesän päiväkodissa Viksbergissä järjestetään tällä viikolla omat talviolympialaiset, päiväkodin historiassa yhdeksännet.

-Nämä kisat ovat meille jo perinne. Ne järjestetään samaan aikaan oikeiden olympialaisten kanssa, kertoo Kurjenpesän päiväkodin johtaja Sanna Holopainen.

 

Kurjenpesän IX olympialaiset avattiin asiaan kuuluvine menoineen maanantaina. Avajaisissa sytytettiin olympiasoihtu, kuultiin kisafanfaari ja leikittiin kisamaskottien johdolla. Juhlapuheen piti evp Holjanteri Erkki Tervomaa.

Eilen tiistaina päästiin ihan tositoimiin, kun lapset hiihtivät ja osallistuivat vaellukselle päiväkodin läheisessä puistossa.

-Lapsilla näyttää sukset luistavan, meillä aikuisilla tuntuu olevan liikaa pitoa, isot lumipaakut omien suksien pohjiinsa saanut Holopainen naurahti.

Hyvin tuntui hiihto punaposkisilta lapsilta sujuvan. Eetu Sillanpää Muksula-ryhmästä veti reippaasti letkaa.

-Ihan kivalta, vastasi Eetu kysymykseen, miltä hiihto tuntui ja kertoi vähän harjoitelleensakin ennen kisaurakkaa.

Eetu ehti kavereineen hiihdon lomassa myös tarkkailemaan ympäristöä.

-Me nähtiin siellä kaksi oravaa, kertoi Eetu ystävineen.

 

Olympiaviikko jatkuu tänään luistelulla ja pihaleikeillä. Läheinen jääkenttä on tullut päiväkodin lapsille tutuksi talven mittaan, mutta nyt päästään olympialaisten kunniaksi oikein jäähallin suojiin.

Torstaina kokeillaan vuorikiipeilyä ja perjantaina vietetään päättäjäisiä. Juhlapuheen pitää liikuntasihteeri Pauliina Jolanki. Kisojen päätteeksi olympiatuli sammuu ja lippu poistuu.

Loppulaulujen jälkeen saadaan herkutella kisakakkua.

-Näistä meidän olympialaisista ovat tykänneet niin lapset kuin henkilökuntakin. Toivottavasti perinne jatkuu myös tulevaisuudessa, Holopainen sanoo. FL

 

Julkaistu: 19.02.2018 15:38

Mitalisija kirkastui kullaksi, kun Humppilassa sijaitseva Kenkämaailma valittiin vuoden 2018 kenkäkaupaksi.

-Viime vuonna olimme jo kolmen kärjessä ja nyt kävi näin onnellisesti. Kyllä tästä saa taas paljon voimia, Kenkämaailman kauppias Erja Sinivuori iloitsi.