Julkaistu: 23.02.2018 21:56

Järvisähly siirtyy Saaresta Yyteriin

  • Kuivajärven rantavesissä ei enää ensi kesänä pelata järvisählyn maailmanmestaruudesta. FoSu hakee kasvua siirtämällä tapahtumaan Porin Yyteriin.

Järvisählyn MM-kisatapahtuma muuttaa Tammelasta Poriin. Kahdeksansia Water Hockeyn MM-kisoja ei järjestetä ensi kesänä enää Saaren kansanpuistossa, vaan hiekkadyyneistään tunnetussa Yyterissä.

-Tämä siirto on monen asian summa. Junnasimme Saaressa paikoillamme. Tapahtuman järjestäminen on ollut meille raskas pieti, sillä kaikki – vessoista lähtien – on pitänyt viedä paikalle. Nyt haemme uutta kevättä Yyteristä, kertoo Forssan Suupparien puheenjohtaja, tapahtuman puuhamies Jukka Rantanen.

Rantasen mukaan myös alun talkoointo alkoi lopahtaa. Kun vapaaehtoisia tapahtuman taustalle ei ole löytynyt takavuosien tapaan, järjestäjät ovat joutuneet turvautumaan ostopalveluihin, mikä on nakertanut tulosta. Yyterissä tapahtuma järjestetään yhteistyössä kylpylähotellin kanssa, joten FoSun seuraväki ei joudu liian koville.

Isommat puitteet mahdollistavat tapahtuman kasvattamisen. Majoituskapasiteettia löytyy riittämiin ihan vierestä, myös ruoka- ja juomapalvelut nousevat uudelle tasolle.

-Viime kesänä Saaressa taisi olla 47 joukkuetta, nyt tavoittelemme tuplamäärää. Siihen vedämmekin rajan, sillä Yyteri kuuluu Natura-alueisiin.

 

Vaikka MM-kisojen paikka vaihtuu, säilyy tapahtuman runko tuttuna. Järvisählyn MM-kisat järjestetään yksipäiväisenä lauantaina 30. kesäkuuta.

Yyterin santojen rannalla – ei siis järvi-, vaan merivedessä – ratkotaan niin yritysten, naisten kuin miestenkin järvisählyn tai kolmannella kotimaisella Water Hockeyn maailmanmestaruus.

Pelien jälkeen iltaa jatketaan tuttuun tyyliin bileillä. Ensin kylpylän terassiravintolassa, lopuksi yökerhon parketilla.

-Esiintyjiä ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta genre pysyy entisenkaltaisena, kertoo Rantanen iltajuhlasta, jonka musiikki on ollut yleensä rap- ja hip hop -tyylistä. FL

 

Kommentit

Julkaistu: 21.03.2018 08:48
Multiple images

Muotoilija, tekstiilitaiteilija Reika Vesala otti Kulttuuriyhdistys Kuvion toiminta-alueen kuntien vaakunat ja irrotteli niiden yksityiskohdat. Hän järjesti uudelleen tähkät, Loimijoen aallot, tammenterhot ja myllyn rattaat riveiksi, joiden rytmistä syntyy kuviopinta.

Julkaistu: 20.03.2018 18:16
Multiple images

Suomenlapinkoira Hilla tervehtii tulijaa välittömästi Koijärven lemmikkihoitolan pihalla. Kyltit ohjaavat ensin maatalon pihapiirin ja sen jälkeen oikealle ovelle.

Kynnyksen yli astuttua nenään tulvahtaa tuoreen maalin tuoksu.