Julkaistu: 05.03.2018 15:22

Runsaasti lepoaikarikkomuksia raskaan liikenteen valvonnassa

  • Hämeen poliisin valvonnassa joka neljäs tarkastettu kuljettaja rikkoi ajo- ja lepoaikasäädöksiä.

Raskaan liikenteen tehovalvonnassa nousivat viime viikolla korostuneesti esiin ajo- ja lepoaikarikkomukset. Hämeessä poliisi tarkasti valtakunnallisen tehovalvontaviikon aikana 122 ajoneuvo, joista 18 oli ulkomaalaisia. Ajopiirturi ja ajo- ja lepoaikarikkomuksia tavattiin 31 kuljettajan kohdalla.

Valvontaa pyrittiin kohdistamaan juuri tieliikenteen sosiaalilainsäädännön rikkomuksiin. Lisäksi valvontaa kohdennettiin kuorman varmistamiseen sekä ajoneuvojen kuntoon.

Yhdeltä kuljettajalta puuttui vaadittava ajo-oikeus ja kuudessa kuljetuksessa oli puutteita asiakirjoissa. Ylikuormamaksu määrättiin kolmesta kuljetuksesta. Kuorma oli puutteellisesti varmistettu kahdessa kuljetuksessa.

Ajoneuvot olivat pääsääntöisesti hyvässä kunnossa, mutta kolmessa ajoneuvossa tavattiin vikoja. Niistä yhden matka keskeytettiin. Valvonnassa jäi kiinni 9 kuljettajaa, jotka käyttivät ajon aikana virheellisesti matkapuhelinta. Kaksi kuljettajaa laiminlöi turvavyön käyttämisen.

Ylinopeustapauksia oli myös kaksi sekä muita liikennerikkomuksia 10.

 

Kommentit

Julkaistu: 21.03.2018 08:48
Multiple images

Muotoilija, tekstiilitaiteilija Reika Vesala otti Kulttuuriyhdistys Kuvion toiminta-alueen kuntien vaakunat ja irrotteli niiden yksityiskohdat. Hän järjesti uudelleen tähkät, Loimijoen aallot, tammenterhot ja myllyn rattaat riveiksi, joiden rytmistä syntyy kuviopinta.

Julkaistu: 20.03.2018 18:16
Multiple images

Suomenlapinkoira Hilla tervehtii tulijaa välittömästi Koijärven lemmikkihoitolan pihalla. Kyltit ohjaavat ensin maatalon pihapiirin ja sen jälkeen oikealle ovelle.

Kynnyksen yli astuttua nenään tulvahtaa tuoreen maalin tuoksu.