Julkaistu: 12.03.2018 05:00

Kaikille lapsille kaksi vanhempaa

  • Vauva tarvitsee vanhempia.

Eduskunta hyväksyi vastikään uuden äitiyslain, jolla hedelmöityshoidoilla lapsen saavien naisparien asema parantuu siten, että myös äiti, joka ei synnytä, voi tunnustaa lapsen jo ennen tämän syntymää. Laki koskee vain naispareja, joille on annettu hedelmöityshoitoja tuntemattomien luovuttajien siittiöillä. – Saavatko lapset aikanaan tietää siittiöiden luovuttajan nimen?

Nyt on iloittu siitä, miten lesboparien lapselle saadaan kaksi laillista vanhempaa. –Onko huomioitu myös vastaavasti homo-parien esim. kohdunvuokrauksella hankittujen lasten oikeudet?

Oli miten oli, niin yllä olevia tapauksia tuskin on montaakaan vuodessa.

Eduskunnan tulisi nyt ryhtyä miettimään, että mistä saataisiin isä kaikkien yksinäisten synnyttäjien lapsille. Pahimmassa tapauksessa äiti ei ehkä itsekään varmuudella tiedä, kuka tulevan lapsen isä voisi olla. Näitä tapauksia on vuosittain varmasti tuhansittain.

Yrjö Saraste

Julkaistu: 18.03.2018 05:00

Syynä kuulutukseen on se, että eläkeläisiä siirtyy vauhdilla köyhyysrajan huonommalle puolelle. Tästä myös johtuu, että Suomen valtiovelka kasvaa edelleen. Eläkerahastoissa on noin 200 miljardia euroa, kun se vuonna 2012 oli noin 145 miljardia!