Julkaistu: 12.03.2018 05:00

Kaikille lapsille kaksi vanhempaa

  • Vauva tarvitsee vanhempia.

Eduskunta hyväksyi vastikään uuden äitiyslain, jolla hedelmöityshoidoilla lapsen saavien naisparien asema parantuu siten, että myös äiti, joka ei synnytä, voi tunnustaa lapsen jo ennen tämän syntymää. Laki koskee vain naispareja, joille on annettu hedelmöityshoitoja tuntemattomien luovuttajien siittiöillä. – Saavatko lapset aikanaan tietää siittiöiden luovuttajan nimen?

Nyt on iloittu siitä, miten lesboparien lapselle saadaan kaksi laillista vanhempaa. –Onko huomioitu myös vastaavasti homo-parien esim. kohdunvuokrauksella hankittujen lasten oikeudet?

Oli miten oli, niin yllä olevia tapauksia tuskin on montaakaan vuodessa.

Eduskunnan tulisi nyt ryhtyä miettimään, että mistä saataisiin isä kaikkien yksinäisten synnyttäjien lapsille. Pahimmassa tapauksessa äiti ei ehkä itsekään varmuudella tiedä, kuka tulevan lapsen isä voisi olla. Näitä tapauksia on vuosittain varmasti tuhansittain.

Yrjö Saraste

Julkaistu: 17.07.2018 05:00

Tainneet loppua pahat puheet uuden ympyrän tarpeellisuudesta. Keskeneräisenäkin se toimii jo paremmin kuin ennen. Työporukka tekee hyvää työtä. Ohjausviitoitus on asiallinen, ja liikenne kulkee jo nyt pysähtelemättä.