Julkaistu: 18.03.2018 16:02

Leather Heavenilla riittää lääniä uusissa tiloissaan – teki muuton jälkeen uuden aluevaltauksen

  • Leather Heavenin myymälässä on yhteensä noin 1 500 neliömetriä, ja yhtä paljon varaston puolella. Timo Ilmosen mukaan lisätilaa tarvittiin kipeästi.
  • Timo Ilmonen kertoo, että paljon tavaraa on edelleen purkamatta ja järjestämättä. Kaiken pitäisi olla valmista juhannukseen mennessä, Ilmonen toteaa.

Neljännesvuosisadan Somerolla toiminut Leather Heaven muutti lokakuussa Forssaan Faktian vanhoihin halli- ja opetustiloihin.

Uusissa tiloissa on myymälän puolella noin 1 500 neliötä ja varastopuolella toinen mokoma.

Aiempaa suuremmat tilat ovat mahdollistaneet esimerkiksi sen, että varastoista on saatu aiempaa enemmän ja järkevämmin tavaraa näkyville.

-Tämä oli juuri sitä, mitä lääkäri määräsi: enemmän tilaa, yrittäjä Timo Ilmonen sanoo.

-Tilaa on suunnilleen kolminkertaisesti vanhaan verrattuna. Lisäksi vanhatkin tilat ovat omia, sielläkin meillä on vielä tavaraa varastossa.

 

Suurempien tilojen myötä mahdollistui uusi aluevaltaus: "Timpan sekatavarakaupan" perustaminen Leather Heaven -liikkeen yhteyteen.

Sekatavarakauppa on nimensä veroinen: myynnissä on muun muassa sisustustavaraa, pehmoleluja, mukeja, työkalulaatikoita ja sormikkaita.

-Sitä tulee ostettua halvalla aina sitä sun tätä tavaraa. Kertynyt tavara pitää kuitenkin hukata johonkin, ja nyt sen saa kivijalkakauppaan myyntiin, vaikkei tavara muuten Leather Heavenin puolelle sopisikaan, Ilmonen selittää.

-Menemme hinta edellä, mutta niin, että laatu ei silti kärsi. Mieluummin otan brändien, kuten Taffelin, Haribon, Disneyn ja Fairyn tuotteita kuin huttua. Kun saa halvalla, voi myydäkin halvalla.

Ilmonen kertoo, että ei halua rajata sekatavarakaupan valikoimasta pois muuta kuin fyysisesti liian isot esineet.

-Ajatuksena on, että samalla lavalle mahtuu aina useampi tuote, joten betonimyllyn kokoisia tavaroita en ehkä alkaisi tuomaan – paitsi jos hinta on oikea, Ilmonen nauraa.

 

Leather Heaven työllistää yhä kolme henkilöä. Kivijalkamyymälä ja samalla Timpan sekatavarakauppa toimivat Haudankorvassa Perkiöntien päässä.

-Tänne tulevien asiakkaiden kanssa on aina sama keskustelu, että eihän tänne ole lopulta vaikea tulla, kunhan vain ensin löytää perille, Ilmonen sanoo.

-Olen pyörinyt paljon ulkomailla, ja etenkin Yhdysvalloissa sai tottua siihen, että kun näki valtatietä ajaessa jonkin kaupan kyltin, ajoi seuraavasta liittymästä ulos ja alkoi etsiä, Ilmonen naurahtaa.

Liike näkyy valtatie 2:lla liikkuville autoilijoille. Ilmonen toivoo, että liikkeen ja valtatien väliin jäävän kaupungin puuston harvennus toteutuisi, jotta myymälä näkyisi ohi ajajille kesälläkin, kun puissa on lehdet.

Suurta osaa Leather Heavenissa näyttelevät myös verkkokauppa sekä erilaisissa tapahtumissa käyminen.

Ilmosen mukaan kaikki näistä ovat yritykselle tärkeitä osa-alueita, joiden suhde vaihtelee esimerkiksi eri vuodenaikojen ja kuukausien välillä. FL

 

Julkaistu: 17.07.2018 16:00

Vaikka lämpimien kelien vuoksi Etelä-Suomen järvi- ja merialueilla sinilevän eli syanobakteerin määrä on ollut viime viikkoina runsasta, Forssan seudulla levää ei ole tällä hetkellä juurikaan.

Julkaistu: 17.07.2018 13:47

Kaupasta ostettavat ruukkusalaatit ja yrtit maistuvat ympäri vuoden, mutta ongelmana on heikko säilyvyys: ruokahävikkiä tulee vääjäämättä, kun kasvit nuupahtavat keveisiin ruukkuihinsa – pahimmassa tapauksessa jo ennen ensimmäistä käyttökertaa.

Julkaistu: 16.07.2018 18:16
Multiple images

Jos häissä perinteisen valssin tilalla tanssittaisiinkin tango, kappaleen valinta ei olisi lainkaan yksinkertaista. Tanssijoiden ja tangon olisi kohdattava täydellisesti. Valinnan tekisi tunteilla voimakkaasti ladattu tango eikä avioon aikova pari.

Julkaistu: 16.07.2018 16:13
Multiple images

Forssalainen Kati Kettunen huoahtaa, että lämpöä piisaa. Kerrostaloasunnossa lämpö on suunnilleen sama kuin varjossa. Tuulettimet olo- ja makuuhuoneissa auttavat. Sekarotuista Vili-koiraa on toki ulkoilutettava, mutta ei nyt 4 tai 7 kilometrin lenkkejä kuten tavallisesti.