Julkaistu: 19.03.2018 09:31

Hurjia ylinopeuksia Forssan seudulla viikonloppuna

Viikonlopun aikana poliisi tavoitti Forssan seudulla useammankin hurjaan ylinopeuteen syyllistyneen autoilijan.

Poliisi suoritti perjantai-iltana ABC:n ympäristössä liikenteenvalvontaa, kun havaitsi liikenteessä entuudestaan tutun kuljettajan, jolla ei ollut ajo-oikeutta. Poliisi yritti pysäyttää forssalaisen, vuonna 1990 syntyneen miehen, mutta tämä lähti 10-tietä karkuun Jokioisten suuntaan.

Miehen matka jatkui Forssan keskustan kautta Tammelan suuntaan paikoitellen 170 kilometrin tuntinopeudella alueella, jossa on 80 kilometrin nopeusrajoitus. Forssan keskusta-alueella 40 kilometrin alueella mies ajeli 150 kilometrin tuntinopeudella.

Poliisi kadotti mieheen näköyhteyden, mutta auto löytyi hylättynä Tammelasta. Kuljettaja tavoitettiin myöhemmin yön aikana Forssan Viksbergistä. Ilmeni, että hänen kyydissään oli ollut kaksi matkustajaa.

Miehen ajoneuvo takavarikoitiin rikoksentekovälineenä. Häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ajoneuvon kuljettamisesta ajo-oikeudetta ja ajoneuvorikkomuksesta, sillä auto oli katsastamaton. Mies oli tekohetkellä selvin päin.

 

Toisen hurjastelijan poliisi tavoitti lauantain aamuyön puolella Tammelassa. Poliisi sai ilmoituksen Hämeenlinnan suunnasta tulleesta ajoneuvosta, jonka vauhdiksi mitattiin 160 kilometriä tunnissa 80 kilometrin alueella.

Tammelalaisen, vuonna 1991 syntyneen miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja ajoneuvon kuljettamiseen ajo-oikeudetta. Hänkin oli tapahtumahetkellä selvin päin.

 

Lauantai-iltana klo 19.15 poliisin haaviin jäi kolmas hurjastelija. Ulkopaikkakuntalainen, vuonna 1998 syntynyt mies ajoi 117 kilometrin tuntinopeudella 80:n alueella valtatie 10:llä. Miestä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta ajo-oikeudetta. Mies on syyllistynyt samaan tekoon 19 kertaa vuoden aikana.

Forssalaista, vuonna 1965 syntynyttä miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Mies puhalsi Forssan keskustassa lauantai-iltana klo 23 aikaan 2,6 promillea. FL

 

Julkaistu: 17.07.2018 16:00

Vaikka lämpimien kelien vuoksi Etelä-Suomen järvi- ja merialueilla sinilevän eli syanobakteerin määrä on ollut viime viikkoina runsasta, Forssan seudulla levää ei ole tällä hetkellä juurikaan.

Julkaistu: 17.07.2018 13:47

Kaupasta ostettavat ruukkusalaatit ja yrtit maistuvat ympäri vuoden, mutta ongelmana on heikko säilyvyys: ruokahävikkiä tulee vääjäämättä, kun kasvit nuupahtavat keveisiin ruukkuihinsa – pahimmassa tapauksessa jo ennen ensimmäistä käyttökertaa.

Julkaistu: 16.07.2018 18:16
Multiple images

Jos häissä perinteisen valssin tilalla tanssittaisiinkin tango, kappaleen valinta ei olisi lainkaan yksinkertaista. Tanssijoiden ja tangon olisi kohdattava täydellisesti. Valinnan tekisi tunteilla voimakkaasti ladattu tango eikä avioon aikova pari.

Julkaistu: 16.07.2018 16:13
Multiple images

Forssalainen Kati Kettunen huoahtaa, että lämpöä piisaa. Kerrostaloasunnossa lämpö on suunnilleen sama kuin varjossa. Tuulettimet olo- ja makuuhuoneissa auttavat. Sekarotuista Vili-koiraa on toki ulkoilutettava, mutta ei nyt 4 tai 7 kilometrin lenkkejä kuten tavallisesti.