Julkaistu: 19.03.2018 21:59

Jokerit voitti TsSKA:n ja kavensi sarjan 1-2:een

Jokerit otti ensimmäisen voittonsa TsSKA:sta KHL:n länsilohkon välieräsarjassa maalein 2-1 ja kavensi ottelusarjan tilanteeksi 1-2. Jatkoerä katkesi vajaan 77.36 minuutin kohdalla, kun Olli Palola ohjasi ylivoimalla Matthew Gilroyn siniviivalaukauksen maaliin.

Neljäs ottelu pelataan huomenna Helsingissä.

- Tänään oltiin ytimessä. Taisteluvoitto, Jokerien valmentaja Jukka Jalonen sanoi Visatin tv-haastattelussa.

Jatkoerää oli pelattu kuutisen minuuttia, kun Jesse Joensuu hankki TsSKA:n Aleksei Martshenkolle kaksiminuuttisen, mutta Jokerit ei saanut maalia aikaan. Runsaan kymmenen minuutin jälkeen siirryttiin tasavajaalle, kun Nikita Nesterovin jarrutti jäähileet Jokerien maalivahdin Karri Rämön päälle. Jokerit olisi päässyt ylivoimalle, ellei Rämö olisi ottanut jälkitilanteesta kaksiminuuttista.

Jokerien ratkaisumaalin tuottanut ylivoima tuli ajassa 76.08, kun Sergei Andronov ajoi Rämön päälle.

Jokerit lähti ottelun ensimmäiseen erään kovalla latauksella. Tommi Huhtala ja Marko Anttila jakelivat kovia taklauksia, ja yhdeksän minuutin pelin jälkeen se tuotti tulosta. Huhtala taklasi myöhässä Ivan Teleginiä, ja Artjom Blazhjevski kosti sen poikittaisella mailalla kaksiminuuttisen arvoisesti.

Ylivoimalla Niklas Jensen pääsi laukomaan kohti tyhjää maalia, mutta ei osunut. Ensimmäisen erän lopulla Jokerien fyysisyys kääntyi itseään vastaan, kun Jensen huitoi itsensä jäähylle, ja Huhtala teki hänelle pian seuraa.

TsSKA:n 47 sekunnin mittainen kahden miehen ylivoima tuotti useita hyviä paikkoja, mutta ei maalia. Erän viimeisellä minuutilla Jokerit pääsi vastahyökkäykseen kahdella yhtä vastaan, mutta Eeli Tolvasen laukaus ei osunut maaliin.

Jokerit sai toisessa erässä tehtyä vihdoin ottelusarjan ensimmäisen maalinsa, kun Olli Palola lakaisi Eeli Tolvasen laukauksen paluukiekosta 1-0 ajassa 31.38.

Erän lopulla Jokerit kesti 52 sekuntia kahden miehen alivoimaa, kun Tommi Kivistölle tuomittiin 5+20 minuuttia mailankäytöstä maalin edessä. Erän viimeiset pari minuuttia pelattiin tasavajaalla, kun TsSKA:n Bogdan Kiselevitsh otti ylivoimalla estämisjäähyn.

Jokerit menetti ottelusarjan ensimmäisen johtonsa kolmannen erän alussa. TsSKA:n Mihail Pashnin tasoitti pelin 1-1:een, kun kolmatta erää oli pelattu 1.31 minuuttia. Runsaat kuusi minuuttia myöhemmin Jokerien puolustajien määrä putosi neljään, kun Jesper B. Jensen taklasi Sergei Shumakovia päähän. Jokerit protestoi 5+20 minuutin tuomiota äänekkäästi, ja helsinkiläisyleisö innostui heittämään roskaa jäälle.

TsSKA möhli pitkän ylivoimansa, kun se syyllistyi väärään vaihtoon.

Julkaistu: 19.04.2018 21:28

Euroopan unionin uudistumistarve nousi jälleen esille, kun Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron tapasivat Berliinissä torstaina. Molemmat korostivat tahtotilaansa tehdä uudistuksia, mutta myös eriäviä mielipiteitä löytyi.

Julkaistu: 19.04.2018 18:54

Suomen euroviisuedustaja Saara Aalto joutui perumaan euroviisujen ennakkoesiintymisen Israelissa. Useat lehdet kirjoittivat hänen kärsivän masennuksesta. Laulajan mukaan mediat olivat tehneet liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä.