Julkaistu: 02.04.2018 20:35

Kiekkokiuas: Kärpissä kysymysmerkkejä, vaikka Ässät kaatui selvästi – "Olen epäileväinen"

Liigan runkosarjan suvereenisti voittanut Kärpät on pudotuspeleissä monissa papereissa ennakkosuosikki. Kiekkokiukaan arvio kuitenkin kuuluu, että Kärppien ympärillä leijuu vielä kysymysmerkkejä suhteessa mestaruustason suorittamiseen.

Pelitavassa on vielä kehitettävää siihen nähden, että joukkue voi kaapata Kanada-maljan takaisin Ouluun.

– Kärppien arvosana Ässiä vastaan puolivälierissä oli ehkä seiska, ei sen enempää. Onko se pelitapa esimerkiksi mestaruuskelpoinen, siitä en ole lainkaan varma, jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen pohtii.

Sihvonen nostaa hattua korkealle jo tässä vaiheessa täksi kaudeksi apuvalmentajan paikalta päävalmentajaksi nousseen Mikko Mannerin alkaneen projektin suhteen. Joukkue on palannut irtisanotun Kai Suikkasen sekavan päävalmentajakauden jälkeen takaisin menestyskantaan, mutta siihen Sihvonen suhtautuu varauksella, voiko Kärpät voittaa Suomen mestaruuden.

– Olen vielä epäileväinen sen suhteen, onko tämä Kärppien mestaruuskevät, Sihvonen arvioi.

Entä mitä mieltä Sihvonen on Kärppien pudottamista Ässistä?

Se selviää Kiekkokiukaan studiolähetyksestä:

 
Julkaistu: 30.05.2018 19:40

Nuoret Leijonat julkisti valmennustiiminsä hiljattain. Yllättävin nimitys oli Tuomo Ruudun valinta apuvalmentajaksi päävalmentaja Jussi Ahokkaan vetämään tiimiin.

Ruudulla, entisellä NHL-pelaajalla, ei ole aiempaa valmentajakokemusta.

Julkaistu: 10.05.2018 11:17

MM-kisoissa on jälleen herättänyt keskustelua se, että onko arvokisatasolla liikaa heittopusseja. Turnauksessa on nähty useita murskavoittoja ja rökäletappioita, jotka ovat heittäneet puheenaiheeseen bensaa liekkeihin. Esimerkiksi Etelä-Koreaa on heitelty kisoissa kuin märkää rättiä.

Julkaistu: 16.04.2018 18:55

Kärpät ja Tappara miekkailevat Liiga-finaaleissa paremmuudestaan ja Suomen mestaruudesta.

– Se ei ole sattumaa. Nämä ovat kaksi organisaatiota, jossa ennen muuta urheilua on tehty parhaimmin, Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen tunnustaa.

Julkaistu: 09.04.2018 16:01

Kiekkokiuas pureutuu Liigan maanantai-illan välieräpareihin, joissa omaa sarjaansa 2-1 -otteluvoitoin johtava Kärpät kohtaa HIFK:n Helsingissä ja 3-0 -voitoin TPS:ää vastaan johtavalla Tapparalla on mahdollisuus kotikentällään varmistaa paikka Liigan finaaleissa.