Julkaistu: 03.04.2018 14:51

Yllätys muhii Liigan välierissä? – ”Asetelma on todella herkullinen”

Liigan välierät pääsevät tiistai-iltana täyteen vauhtiin, kun runkosarjan voittanut Kärpät isännöi CHL-mestari JYPin puolivälierissä kellistänyttä HIFK:ta. Kiekkokiukaan voimalaiturit Petteri Sihvonen ja Samuel Savolainen kiinnittävät huomionsa monin eri kulmin sarjan vääntöön.

Yksi johtopäätös on, että ensimmäistä kauttaan Kärppien päävalmentajana toimivan Mikko Mannerin juurrutama Kanada-jääkiekko joutuu HIFK:n uusitun peli-identiteetin myötä kauden suurimpaan testiin, kun ottelusarjassa vastassa on HIFK.

– Jos HIFK puolustaa viisaasti, se voi pakottaa Kärpät muuttamaan omaa pelitapaansa. Tämänkaltainen kisa siinä tullaan käymään, jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen arvioi ennakkoon.

Sihvonen arvioi, että ilman tehomies Erik Thorellia illan otteluun lähtevällä HIFK:lla on ottelusarjassa sauma yllätykseen – ja siitä hatunnosto kuuluu myös päävalmentaja Ari-Pekka Selinille. Jos HIFK:ssa oli edellisen päävalmentajan, Antti Törmäsen, aikana lähinnä vain tunne pelissä, sen rinnalle on Selinin ja hänen esikuntansa mukana tullut myös järki.

Mutta vain se, että viisikkopelaaminen on kunnossa, ei tule HIFK:lle riittämään yllätykseen. Myös erikoistilannepelaamisessa HIFK:n on pakko onnistua. Puolivälierissä HIFK oli vaisu niin ylivoimalla (12,50%) kuin alivoimallakin (75,00%). Kärppien vastaavat luvut olivat merkittävästi paremmat.

– Arvostan sitä, mitä Selinin johdolla on tehty. Hän on heittänyt roskapönttöön, sen mitä Törmänen ja esimerkiksi Raimo Summanen yrittivät. Asetelma tähän välieräsarjaan on todella herkullinen.

Katso analyysi kokonaisuudessaan oheiselta videolta:

Julkaistu: 30.05.2018 19:40

Nuoret Leijonat julkisti valmennustiiminsä hiljattain. Yllättävin nimitys oli Tuomo Ruudun valinta apuvalmentajaksi päävalmentaja Jussi Ahokkaan vetämään tiimiin.

Ruudulla, entisellä NHL-pelaajalla, ei ole aiempaa valmentajakokemusta.

Julkaistu: 10.05.2018 11:17

MM-kisoissa on jälleen herättänyt keskustelua se, että onko arvokisatasolla liikaa heittopusseja. Turnauksessa on nähty useita murskavoittoja ja rökäletappioita, jotka ovat heittäneet puheenaiheeseen bensaa liekkeihin. Esimerkiksi Etelä-Koreaa on heitelty kisoissa kuin märkää rättiä.

Julkaistu: 16.04.2018 18:55

Kärpät ja Tappara miekkailevat Liiga-finaaleissa paremmuudestaan ja Suomen mestaruudesta.

– Se ei ole sattumaa. Nämä ovat kaksi organisaatiota, jossa ennen muuta urheilua on tehty parhaimmin, Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen tunnustaa.

Julkaistu: 09.04.2018 16:01

Kiekkokiuas pureutuu Liigan maanantai-illan välieräpareihin, joissa omaa sarjaansa 2-1 -otteluvoitoin johtava Kärpät kohtaa HIFK:n Helsingissä ja 3-0 -voitoin TPS:ää vastaan johtavalla Tapparalla on mahdollisuus kotikentällään varmistaa paikka Liigan finaaleissa.