Julkaistu: 04.04.2018 12:28

TPS vaarassa hölmöillä finaalipaikan Tapparalle – "Takuuvarma tapa hävitä sarja"

Kiekkokiukaalla päästään TPS:n ja Tapparan väliseen välieräsarjan kimppuun. TPS oli runkosarjassa pykälän ylempänä, mutta Tapparaa on pidetty halki kauden ennakkosuosikkina.

Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen muistuttaa taktiikkataulu käsivarsillaan, että TPS:n suurin haaste välieräsarjassa on Tapparan keskialueen puolustuspelimuodostelma.

– Tapparan ryhmittymään trap-muodostelmaan myös Sami Kapasen KalPa löi päätään seinään. Jos TPS jatkaa heikommalla vaihtoehdolla ja lähettelee hyökkääjiä leikkailemaan sinne sun tänne, syöttösuunnat menevät tukkoon ja se on takuuvarma tapa hävitä sarja, Sihvonen paaluttaa.

Sihvonen opastaa TPS-päävalmentaja Kalle Kaskista tutustumaan Lauri Marjamäen Kärppien tapaan murtaa Tapparan. Marjamäen Kärpät osasivat murtaa Tapparan trapin finaaleissa.

– Tässä Kalle Kaskisen ei pidä kuunnella TPS-organisaation kuiskeita, miten pitää pelata. Jää nähtäväksi, miten TPS tulee pelaamaan.

 

Julkaistu: 16.04.2018 18:55

Kärpät ja Tappara miekkailevat Liiga-finaaleissa paremmuudestaan ja Suomen mestaruudesta.

– Se ei ole sattumaa. Nämä ovat kaksi organisaatiota, jossa ennen muuta urheilua on tehty parhaimmin, Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen tunnustaa.

Julkaistu: 09.04.2018 16:01

Kiekkokiuas pureutuu Liigan maanantai-illan välieräpareihin, joissa omaa sarjaansa 2-1 -otteluvoitoin johtava Kärpät kohtaa HIFK:n Helsingissä ja 3-0 -voitoin TPS:ää vastaan johtavalla Tapparalla on mahdollisuus kotikentällään varmistaa paikka Liigan finaaleissa.

Julkaistu: 03.04.2018 14:51

Liigan välierät pääsevät tiistai-iltana täyteen vauhtiin, kun runkosarjan voittanut Kärpät isännöi CHL-mestari JYPin puolivälierissä kellistänyttä HIFK:ta. Kiekkokiukaan voimalaiturit Petteri Sihvonen ja Samuel Savolainen kiinnittävät huomionsa monin eri kulmin sarjan vääntöön.

Julkaistu: 28.03.2018 17:10

Kiekkokiuas tarkastelee Liigan kaikkien puolivälieräsarjojen tilannetta.

Kärpät on ottanut kuskin paikan puolivälieräsarjassa Ässiä vastaan. Sillä on mahdollisuus varmistaa välieräpaikka jo keskiviikkoiltana kotikentällään Raksilassa.