Julkaistu: 05.04.2018 16:35

Kiekkokiuas: Mitä pitäisi ajatella Liigassa nähdyistä yllätyspotkuista?

Vaikka JYP voitti tällä kaudella CHL-mestaruuden, se ei lämmittänyt seurajohtoa, joka päätyi antamaan päävalmentajalleen Marko Virtaselle potkut HIFK:lle kärsityn puolivälierätappion jälkeen.

Kiekkokiukaan Petteri Sihvonen pitää ratkaisua erittäin kovana – ja epäilee, että taustalla on suksia ristissä.

– Tuntuu siltä, että ulospäin annetaan ymmärtää, että tulos oli pettymys, mutta arvelen että jotain muita syitä täytyy olla taustalla, Sihvonen aprikoi.

Virtanen onnistui suorittamaan tasaisesti, mikä saa potkut tuntumaan kovilta.

– Virtanen lähti uudistamaan JYPin ikiaikaista traktoripelitapaa, mutta uudistus jäi vähän puolitiehen. Virtanen on tulevaisuuden miehiä ja nyt jo huippuvalmentaja, hänelle löytyy varmasti töitä muualta.

JYP sai kovia paluumuuttajia täksi kaudeksi. Tietoa liikkuu, että he eivät asettuneet esteeksi Virtasen erottamiselle.

– Näinkin hieno luomus mikä JYP kiistatta on organisaationa, tämä saattaa olla hetki joka koettelee voimakkaasti rakenteita. Omat paluumuuttajat ja valta mitä he saattavat käyttää vetävät mietteliääksi. Pelkään, että jos JYP tälle tielle lähtee, se on äärimmäisen vaarallista. Heille on niin helppoa ikoniasemassa antaa valtaa, siihen olisi saatava stoppi.

Katso studiokeskustelu kokonaisuudessaan:

Julkaistu: 30.05.2018 19:40

Nuoret Leijonat julkisti valmennustiiminsä hiljattain. Yllättävin nimitys oli Tuomo Ruudun valinta apuvalmentajaksi päävalmentaja Jussi Ahokkaan vetämään tiimiin.

Ruudulla, entisellä NHL-pelaajalla, ei ole aiempaa valmentajakokemusta.

Julkaistu: 10.05.2018 11:17

MM-kisoissa on jälleen herättänyt keskustelua se, että onko arvokisatasolla liikaa heittopusseja. Turnauksessa on nähty useita murskavoittoja ja rökäletappioita, jotka ovat heittäneet puheenaiheeseen bensaa liekkeihin. Esimerkiksi Etelä-Koreaa on heitelty kisoissa kuin märkää rättiä.

Julkaistu: 16.04.2018 18:55

Kärpät ja Tappara miekkailevat Liiga-finaaleissa paremmuudestaan ja Suomen mestaruudesta.

– Se ei ole sattumaa. Nämä ovat kaksi organisaatiota, jossa ennen muuta urheilua on tehty parhaimmin, Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen tunnustaa.

Julkaistu: 09.04.2018 16:01

Kiekkokiuas pureutuu Liigan maanantai-illan välieräpareihin, joissa omaa sarjaansa 2-1 -otteluvoitoin johtava Kärpät kohtaa HIFK:n Helsingissä ja 3-0 -voitoin TPS:ää vastaan johtavalla Tapparalla on mahdollisuus kotikentällään varmistaa paikka Liigan finaaleissa.