Julkaistu: 05.04.2018 16:35

Kiekkokiuas: Mitä pitäisi ajatella Liigassa nähdyistä yllätyspotkuista?

Vaikka JYP voitti tällä kaudella CHL-mestaruuden, se ei lämmittänyt seurajohtoa, joka päätyi antamaan päävalmentajalleen Marko Virtaselle potkut HIFK:lle kärsityn puolivälierätappion jälkeen.

Kiekkokiukaan Petteri Sihvonen pitää ratkaisua erittäin kovana – ja epäilee, että taustalla on suksia ristissä.

– Tuntuu siltä, että ulospäin annetaan ymmärtää, että tulos oli pettymys, mutta arvelen että jotain muita syitä täytyy olla taustalla, Sihvonen aprikoi.

Virtanen onnistui suorittamaan tasaisesti, mikä saa potkut tuntumaan kovilta.

– Virtanen lähti uudistamaan JYPin ikiaikaista traktoripelitapaa, mutta uudistus jäi vähän puolitiehen. Virtanen on tulevaisuuden miehiä ja nyt jo huippuvalmentaja, hänelle löytyy varmasti töitä muualta.

JYP sai kovia paluumuuttajia täksi kaudeksi. Tietoa liikkuu, että he eivät asettuneet esteeksi Virtasen erottamiselle.

– Näinkin hieno luomus mikä JYP kiistatta on organisaationa, tämä saattaa olla hetki joka koettelee voimakkaasti rakenteita. Omat paluumuuttajat ja valta mitä he saattavat käyttää vetävät mietteliääksi. Pelkään, että jos JYP tälle tielle lähtee, se on äärimmäisen vaarallista. Heille on niin helppoa ikoniasemassa antaa valtaa, siihen olisi saatava stoppi.

Katso studiokeskustelu kokonaisuudessaan:

Julkaistu: 16.04.2018 18:55

Kärpät ja Tappara miekkailevat Liiga-finaaleissa paremmuudestaan ja Suomen mestaruudesta.

– Se ei ole sattumaa. Nämä ovat kaksi organisaatiota, jossa ennen muuta urheilua on tehty parhaimmin, Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen tunnustaa.

Julkaistu: 09.04.2018 16:01

Kiekkokiuas pureutuu Liigan maanantai-illan välieräpareihin, joissa omaa sarjaansa 2-1 -otteluvoitoin johtava Kärpät kohtaa HIFK:n Helsingissä ja 3-0 -voitoin TPS:ää vastaan johtavalla Tapparalla on mahdollisuus kotikentällään varmistaa paikka Liigan finaaleissa.

Julkaistu: 03.04.2018 14:51

Liigan välierät pääsevät tiistai-iltana täyteen vauhtiin, kun runkosarjan voittanut Kärpät isännöi CHL-mestari JYPin puolivälierissä kellistänyttä HIFK:ta. Kiekkokiukaan voimalaiturit Petteri Sihvonen ja Samuel Savolainen kiinnittävät huomionsa monin eri kulmin sarjan vääntöön.

Julkaistu: 28.03.2018 17:10

Kiekkokiuas tarkastelee Liigan kaikkien puolivälieräsarjojen tilannetta.

Kärpät on ottanut kuskin paikan puolivälieräsarjassa Ässiä vastaan. Sillä on mahdollisuus varmistaa välieräpaikka jo keskiviikkoiltana kotikentällään Raksilassa.