Julkaistu: 16.04.2018 05:00

Nuorisotilojen puute Forssassa

  • Nuoret kaipaavat koulun jälkeen mukavaa oleskelutilaa.

Forssan nuoret saivat oleskelukiellon Prismaan, koska monet nuoret sotkivat paikkoja ja rikkoivat tavaroita. Nyt kun Prismassa ei saa enää oleskella (paitsi jos ostaa jotain), suurin osa on siirtynyt nuorisotila Kuutamolle. Kuutamolla on myös ollut muutamia häiriköitä silloin tällöin, mutta heidät on saatu yleensä kuriin puhumisella.

Forssaan olisi hyvä avata jokin muukin nuorisotila, koska kun muuta paikkaa ei ole, monet menevät Kuutamolle, jolloin se on täynnä nuoria. Eli olisi parempi, jos nuoret voisivat jotenkin jakaantua kahteen eri nuorisotilaan. Toivoisin, että kaupunki ottaisi harkintaan toisen nuorisotilan perustamisen, jossa olisi biljardipöytiä, pingispöytiä, pelikonsoleita, lautapelejä, istumapaikkoja, kahvia ja musiikkia.

Kun Kuutamo on lauantaisin kiinni, menemme istumaan Kartanokeskukseen. Eräänä lauantaina kun istuimme penkillä, eräs mummo tuli puhumaan meille ja kysyi: ”Onko Forssassa nuorille tarpeeksi tekemistä?” Hän kertoi, että pääkaupunkiseudulla on kuulemma nuorille monia erilaisia tiloja, joissa voi oleskella. Mummo myös haluaisi, että olisi mukavaa, jos Forssassakin olisi nuorille erilaisia tiloja, koska sitä hänkin olisi nuorena halunnut.

Jos nuorisolla olisi muutamia mukavia paikkoja, joissa voisi oleskella ja tehdä mitä haluaa, he eivät välttämättä saa päähänsä hölmöillä. Tietysti riehuminen kuuluu murrosikään, mutta ainakaan nuoret eivät koko ajan saisi porttikieltoja kauppoihin ja muihin yleisempiin tiloihin.

Ymmärrän, ettei kaupunki voi koko ajan maksaa nuorison hajottamia esineitä ja siivoojat eivät haluaisi siivota ihan kaikenlaista. Mielestäni kaupunki voisi auttaa maksuissa uuden nuorisotilan perustamiseksi, ja tietysti vaikka kysyä nuorten vanhemmilta jonkinnäköistä lahjoitusta.

Yksi Forssan nuorista

Julkaistu: 17.07.2018 05:00

Tainneet loppua pahat puheet uuden ympyrän tarpeellisuudesta. Keskeneräisenäkin se toimii jo paremmin kuin ennen. Työporukka tekee hyvää työtä. Ohjausviitoitus on asiallinen, ja liikenne kulkee jo nyt pysähtelemättä.