Julkaistu: 14.04.2018 10:41

Patrik Laineelta outo sammakko vanhaa seuraansa kohtaan – "Roskapuhetta"

NHL:n suomalaistähti Patrik Laine antoi Yle Urheilulle haastattelun, jossa hän suomi kovin sanoin vanhan seuransa Tapparan pelitapaa ja sitä kautta sen seuraidentiteettiä.

– Vähän on eri näköistä. Ei tekisi kyllä mieli pelata tuollaista trappilätkää enää hetkeäkään. Pelasin sitä pari vuotta ja alkoi tulla korvista, Laine kommentoi Ylelle.

Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvosen mielestä Laineen puhe on roskapuhetta.

Vaikka Laine on maailman absoluuttisen huipputason maalintekijä, Sihvosen mielestä Laine osoittaa paitsi ymmärtämättömyytensä ja kiittämättömyytensä vanhaa seuraansa kohtaan.

– Laine tulee ymmärtämään lausuntonsa typeryyden vain yhdellä ehdolla. Se ehto on, että hän ryhtyy jonain päivänä valmentajaksi. Jos on huippupelaaja se ei yksin riitä, että ymmärtää jotain ilmiötä, Sihvonen huomauttaa.

– Tällaiset lausunnot osoittavat ettei Laine ymmärrä riittävän syvällisesti jääkiekkoa, mikä kuuluu joukkuepallopelien perheeseen. Valmentajan tehtävä on luoda pelitapa, ja Tapparassa se on osa seuraidentiteettiä ja myös suomalaisen jääkiekonkin identiteettiä.

Sihvosen mielestä Laineen arvio pelitavasta on makuasia, mutta se ei ole, että Tappara pelaa tänä keväänä kuudetta kertaa putkeen Liigan finaaleissa.

– Laine on maalintekijä. Maalintekijät ovat usein itsekkäitä ja heidän näkemyksensä on subjektiivinen. Usein tuppaa unohtumaan, että hän on myös saanut seuralta paljon päästäkseen sinne, missä hän on. Mutta kiittämättömyys on maailman palkka.

 
Julkaistu: 30.05.2018 19:40

Nuoret Leijonat julkisti valmennustiiminsä hiljattain. Yllättävin nimitys oli Tuomo Ruudun valinta apuvalmentajaksi päävalmentaja Jussi Ahokkaan vetämään tiimiin.

Ruudulla, entisellä NHL-pelaajalla, ei ole aiempaa valmentajakokemusta.

Julkaistu: 10.05.2018 11:17

MM-kisoissa on jälleen herättänyt keskustelua se, että onko arvokisatasolla liikaa heittopusseja. Turnauksessa on nähty useita murskavoittoja ja rökäletappioita, jotka ovat heittäneet puheenaiheeseen bensaa liekkeihin. Esimerkiksi Etelä-Koreaa on heitelty kisoissa kuin märkää rättiä.

Julkaistu: 16.04.2018 18:55

Kärpät ja Tappara miekkailevat Liiga-finaaleissa paremmuudestaan ja Suomen mestaruudesta.

– Se ei ole sattumaa. Nämä ovat kaksi organisaatiota, jossa ennen muuta urheilua on tehty parhaimmin, Kiekkokiukaan jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen tunnustaa.

Julkaistu: 09.04.2018 16:01

Kiekkokiuas pureutuu Liigan maanantai-illan välieräpareihin, joissa omaa sarjaansa 2-1 -otteluvoitoin johtava Kärpät kohtaa HIFK:n Helsingissä ja 3-0 -voitoin TPS:ää vastaan johtavalla Tapparalla on mahdollisuus kotikentällään varmistaa paikka Liigan finaaleissa.